Κριτική για την ταινία Decision To Leave – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Στην ταινία Decision To Leave ένας άνδρας πέφτει από γκρεμό και σκοτώνεται, έχοντας ως αποτέλεσμα ένας ντετέκτιβ επιχειρεί να διαλευκάνει την υπόθεση. Σύντομα βρίσκεται να ερωτεύεται τη σύζυγο του νεκρού, ωστόσο εκείνη είναι και η βασική ύποπτος.

Eνώ υπάρχει μεν σημαντικό κοινό που βλέπει ξενόγλωσσες ταινίες και τις στηρίζει, εστιάζουμε περισσότερο σε πιο “εμπορικές” ταινίες με αποτέλεσμα κάποιες να… ξεφεύγουν και ενδεχομένως να μην έχουν την απήχηση που θα άρμοζε.
Η ταινία Decision To Leave είναι εξαιρετικά γυρισμένη με απλό τρόπο και ταυτόχρονα ανατρεπτικό τρόπο, με τον σκηνοθέτη να δίνει έναν εντυπωσιακό τόνο με δυνατές σκηνές και έντονη αγωνία μέχρι το φινάλε, μέσα από το καλογραμμένο σενάριο.
Πραγματικά αποδεικνύεται ότι σε πολλές ταινίες δεν χρειάζονται φανφάρες απλά να δίνει ο σκηνοθέτης Park Chan-wook την δική του ταυτότητα, με το Decision To Leave να καταφέρνει πολλά πράγματα μέσα από την σκηνοθεσία που είναι ανά στιγμές σαρωτική.
Για τα δεδομένα του είδους και χωρίς φυσικά να λείπουν απόλυτα από την ταινία το κάνει με περιορισμένα κλισέ και δίνει μια άλλη οπτική σε μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι μια από τα ίδια και να… εκτροχιαστεί, αποδεικνύοντας γιατί ο Κορεάτικος κινηματογράφος είναι από τους κορυφαίους.
Φυσικά γενικότερα η Κορεάτικη σχολή, όπως η συγκεκριμμένη ταινία ακολουθεί μια συγκεκριμένη σκηνοθετική προσέγγιση που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, σε συνδυασμό με την εξέλιξη που είναι αγωνιώδης.
Ολοκληρη η ταινία είναι ιδανικά προσαρμοσμένη στις καταστάσεις, με ένα απειλητικό περιβάλλον και μερικές εντυπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss