Κριτική για την ταινία Emancipation – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Η ταινία εστιάζει στον Peter Gordon, έναν σκλάβο που δραπετεύει, ξεγελώντας τους κυνηγούς του και περνώντας τους βάλτους της Louisiana ξεκινάει το ταξίδι του για τον Βορρά, ώστε να καταταγεί στον στρατό εν μέσω του Αμερικανικού Εμφυλίου. Κατά την διάρκεια των εξετάσεων που χρειάζονται, αποκαλύπτονται οι ουλές του οι οποίες παραλίγο να τον σκοτώσουν. Όταν η φωτογραφία αυτή γνωστή ως “The Scourged Back,” βγαίνει στην δημοσιότητα μέσω των Independent και Harper’s Weekly το 1863, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη για τα δεινά της σκλαβιάς στην Αμερική. Παράλληλα, ώθησε πολλούς ελεύθερους μαύρους να καταταγούν με τον στρατό του Βορρά και να πολεμήσουν εναντίον του Νότου.

Το Emancipation αποτελεί την πρώτη ταινία του Will Smith, τόσο μετά τα γεγονότα στα Oscar, όσο και μετά την βράβευση του με το Χρυσό Αγαλματίδιο για την ταινία King Williams. Εδώ φυσικά θα εστιάσουμε καθαρά στα της ταινίας και τίποτε παραπάνω.
Από την αρχή προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς να αποκαλύψει πολλά πολλά, ενώ η εξέλιξη ειδικά όσο προχωράει η ταινία γίνεται καλύτερη, κι ας έχει ένα χλιαρό πρώτο ημίωρο, με την κινηματογράφηση να είναι εξαιρετική.
Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον σκηνοθέτη να ξέρει την θεματολογία του και εδώ μπορούμε να πούμε ότι το χειρίζεται αξιοπρεπέστατα αν και θα μπορούσε να διευθετήσει καλύτερα κάποια θέματα της πλοκής και να χωρέσει κάποια πράγματα πιο ουσιαστικά ενδεχομένως.
Η ταινία Emancipation αναμφίβολα βλέπεται με ενδιαφέρον και σίγουρα πολλές φορές μαθαίνουμε ενδιαφέρουσες πτυχές μιας αληθινής ιστορίας, καθώς έχει πολλά από αυτά τα στοιχεία που θέλει να προσφέρει μια τέτοιου είδους προσπάθεια, αλλά και δυστυχώς πλατειάζει σε κάνα δυο σημεία.
Το The Emancipation από τα πρώτα λεπτά ξεκινάει ωραία, μαθαίνουμε αρκετά πράγματα για τον βασικό χαρακτήρα (για μια ακόμα φορά πολύ καλός ο Will Smith) και το στόρι που θα μας απασχολήσει και παρόλο που υπάρχουν μερικές ευκολίες, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.
Μοναδικό θέμα της δυστυχώς το γεγονός ότι όλα όσα μερικές φορές πλατιάζει και πολλά όσα θέλει να πει η ταινία Emancipation, τα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss