Κριτική για την ταινία Emergency Declaration – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

H ταινία εστιάζει στην βιοτρομοκρατική επίθεση που εξαπολύει ένας βιοχημικός σε ένα επιβατικό αεροπλάνο. Η επίθεση έχει τη μορφή ενός επικίνδυνου αερομεταφερόμενου ιού, και καθώς οι επιβάτες αρχίζουν να πεθαίνουν, η αστυνομία στο έδαφος αγωνίζεται για λύσεις.

Το Emergency Declaration είναι αναμφίβολα μια ταινία που θα μπορούσε να “βάλει τα γυαλιά” σε ακριβοθώρητα blockbuster του Hollywood, αλλά πέφτει κι αυτό σε αρκετές “παγίδες” και χάνει μια μεγάλη ευκαιρία να… γράψει ιστορία.
Καταράς έχει στιβαρές ερμηνείες με ρυθμό που σου κρατάει σε όλη την διάρκεια το ενδιαφέρον. Από την αρχή προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς να αποκαλύψει πολλά πολλά, ενώ η εξέλιξη ειδικά όσο προχωράει η ταινία κλιμακώνεται, κι αργεί λίγο να… πάρει μπρος με βάση και την τεράστια διάρκεια της.
Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον σκηνοθέτη να ξέρει την θεματολογία του και εδώ μπορούμε να πούμε ότι το χειρίζεται αξιοπρεπέστατα αν και θα μπορούσε να χωρέσει κάποια πράγματα παραπάνω. Η ταινία βλέπεται με αρκετό ενδιαφέρον και σίγουρα πολλές φορές σε καθηλώνει στην θέση του με μερικές από τις σκηνές, ενώ έχει πολλά από αυτά που θέλει να προσφέρει μια τέτοιου είδους προσπάθεια, μέχρι ένα σημείο.
Το Emergency Declaration από τα πρώτα λεπτά σε βάζει σταδιακά στο κλίμα (αν και η αλήθεια είναι πως δεν διαχειρίζεται ιδανικά την μεγάλη διάρκεια του), μαθαίνουμε αρκετά πράγματα για τους βασικούς χαρακτήρες και μπορεί ειδικά στο (πιο ενδιαφέρον) δεύτερο μισό να υπάρχουν μερικές ευκολίες, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.
Μοναδικό θέμα της δυστυχώς το γεγονός ότι όλα όσα μερικές φορές πλατιάζει στις 2,5 ώρες του και πολλά όσα θέλει να πει το Emergency Declaration, τα κάνει με τρόπο που δεν καλύπτονται απόλυτα. Αυτό μιας και το σε κάποια σημεία συμπυκνώνει μεν τα πιο σημαντικά γεγονότα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορούσε να τα “μαζέψει” κάπως.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν κάνει κακή την συγκεκριμένη προσπάθεια, η οποία παρακολουθείται με αρκετό ενδιαφέρον, με πολύ καλούς τους πρωταγωνιστές. Η σκηνοθεσία σε βάζει στα πράγματα και η φωτογραφία δίνει επιπλέον ρεαλισμό στα πλάνα.
H ταινία Emergency Declaration κυλάει άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss