Κριτική για την ταινία Φλεγόμενη Θάλασσα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Μια νορβηγική εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου καταρρέει στα ανοιχτά της Βόρειας Θάλασσας. Μια ομάδα ερευνητών αναζητά τις αιτίες, ανακαλύπτοντας ότι πίσω από το ατύχημα κρύβεται μια οικολογική απειλή ανεξέλεγκτων διαστάσεων.

Δεν μιλάμε για μια ταινία που είναι από τις κορυφαίες του είδους της, ούτε από αυτές που σε αφήνουν με κομμένη την ανάσα. Αν μη τι άλλο ωστόσο η Φλεγόμενη Θάλασσα ξεκαθαρίζει ότι θα δεις μια ταινία για τον χαβαλέ της και όχι με φαντασιόπληκτα σενάρια τρομολαγνείας και καταστροφολογίας, που έχουμε δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, κυρίως Χολιγουντιανές.
Ναι σίγουρα μιλάμε για ταινία καταστροφής, αλλά σίγουρα ο θεατής πάει για να διασκεδάσει και να δει μια ταινία με πολλά εφέ και δράση. Οι σκηνές δράσης που έχουν και εξέχουσα μορφή στη Φλεγόμενη Θάλασσα είναι ως επί το πλείστον πολύ καλά δομημένες και φτιαγμένες ειδικά από στο δεύτερο μισό, μιας και στο πρώτο έχουν “ξεφύγει” κάποια πράγματα από την παρέμβαση του υπολογιστή στα ειδικά εφέ.
Το δεύτερο μισό μάλιστα είναι και το καλύτερο, καθότι διαθέτει μερικές πολύ καλογυρισμένες σκηνές για το είδος, ενώ υπάρχει αρκετά καλή ισορροπία μεταξύ πλοκής και δράσης, διότι όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως δεν αφήνει ποτέ τον θεατή να την πάρει στα σοβαρά.
H ταινία χωρίς μεν να αδιαφορεί, δεν μπορούμε να πούμε ότι εκμεταλλεύεται το ανθρώπινο στοιχείο και δεν είναι αυτός ο σκοπός του, καθώς όλα αποτελούν πρόφασ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss