Κριτική για την ταινία Η Λεοπάρδαλη Του Χιονιού – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Ψηλά στο οροπέδιο του Θιβέτ, καταμεσής των ανεξερεύνητων και απροσπέλαστων πεδιάδων, βρίσκεται ένα από τα τελευταία καταφύγια της άγριας φύσης, όπου ζουν σπάνια ζώα και πτηνά. Ο Βενσάν Μινιέ, ένας από τους πιο διακεκριμένους φωτογράφους της άγριας ζωής, παίρνει μαζί του στην τελευταία του αποστολή τον συγγραφέα και φυσιοδίφη Σιλβέν Τεσόν. Για αρκετές εβδομάδες, θα εξερευνήσουν αυτές τις κοιλάδες αναζητώντας μοναδικά ζώα και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τη λεοπάρδαλη του χιονιού, ένα από τα πιο ακριβοθώρητα και απρόσιτα αιλουροειδή. Τον μυεί στη λεπτή τέχνη της επιφυλακής, στην ανάγνωση των ιχνών και στην υπομονή που χρειάζεται για να δεις τα ζώα. Διασχίζοντας τις κορυφές που κατοικούνται από αόρατες παρουσίες, οι δύο άντρες υφαίνουν έναν διάλογο για τη θέση μας ανάμεσα σε ζωντανά όντα και γιορτάζουν την ομορφιά του κόσμου.

Χρόνια τώρα, τα ντοκιμαντέρ μας έχουν χαρίσει αμέτρητα “διαμαντάκια” και Η Λεοπάρδαλη Του Χιονιού (The Velvet Queen) είναι μια ταινία εύστροφη, με μια μεγάλη δυναμική, πολύ ωραίες εικόνες και πολλά απ’ όσα περιμένει κανείς.
Ταινίες σαν κι αυτή, μπορεί να μην λένε πολλά σε αρκετούς, ωστόσο αν ο θεατής δώσει στην ταινία μια ευκαιρία, πραγματικά δεν θα χάσει. Μιλάμε φυσικά για ταινία της υπομονής, πιο πολύ “μιλούν” οι εικόνες και μια εμπειρία μοναδική.
Η Λεοπάρδαλη Του Χιονιού είναι μια ταινία-δυναμίτης που μπορεί φαινομενικά να μην σας κινήσει το ενδιαφέρον (φταίει και το γεγονός πως τέτοιες ταινίες δεν έχουν δυστυχώς την απαιτούμενη απήχηση, ωστόσο αν μπει στο κλίμα πραγματικά θα δει με ενδιαφέρον τα όσα γίνονται.
Υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πινελιές στο εικαστικό κομμάτι, μερικές εικόνες που καθηλώνουν, πολυποίκιλες αναφορές σε θέματα ευρύτερης προσέγγισης και γενικότερα μια αντισυμβατική σκηνοθεσία με ψυχή.
Σίγουρα η ταινία προσπαθεί να αφηγηθεί ιστορίες και πτυχές που ίσως δεν έχουν εξερευνηθεί, πραγματικά τα γεγονότα απεικονίζονται όπως χρειάζονται, ενώ είναι δεδομένο ότι μερικές σκηνές θα κάνουν να κρατ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss