Κριτική για την ταινία Natural Light – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Η ταινία εκτυλίσσεται στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Ούγγρων στρατιωτών (σημ. η Ουγγαρία πολεμούσε στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας) αναζητά αντάρτες στο κατεχόμενο τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Η περιπλάνηση στο παγωμένο τοπίο τους οδηγεί σε ένα μικρό χωριό όπου είναι πιθανό να κρύβονται οι ύποπτοι δολιοφθορών. Ο λοχίας Σεμέτκα, φωτογράφος και σιωπηλός παρατηρητής, βρίσκεται ξαφνικά επικεφαλής της ομάδας αντιμέτωπος με έναν «πόλεμο» που πάντα μαίνονταν γύρω του, αλλά ποτέ δεν υπήρξε δικός του.

Οι προθέσεις και η πραγματική αξία του Natural Light δεν είναι εμφανείς ούτε από το trailer και είναι δεδομένο ότι άμα δεν δει κάποιος την ταινία, είναι δύσκολο να φανταστεί για πόσο καλογυρισμένη και στιβαρή προσπάθεια μιλάμε.
Φυσικά όπως είναι λογικό υπάρχουν μερικά κλισέ του είδους αλλά οι ευκολίες που υπάρχουν στις (αντι)πολεμικές ταινίες, απουσιάζουν παντελώς από την ταινία και γενικότερα 2-3 ανατροπές, φτιάχνουν ένα ιδανικό σκηνικό για την συνέχεια της.
Μπορεί να το πεις αργό (ναι είναι αρκετά στο πρώτο μέρος), μπορεί σε μερικά σημεία να θεωρείς ότι μπορούσε να παρακάμψει πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χάνει το ενδιαφέρον της και ειδικά όσο πλησιάζουμε στο φινάλε, το αντίθετο μάλιστα.
Με ένα καθηλωτικό μοντάζ, εξαιρετικά καλογραμμένους διαλόγους και γενικότερα πολλές στιγμές την εντύπωση ότι βλέπεις κάτι πολύ μεγάλο (χωρίς να το παίζει… δήθεν), το Natural Light είναι μια ταινία που σου μένει στο μυαλό.
Ο σκηνοθέτης κάνει κάτι το οποίο ίσως να μην είχαν καν ονειρευτεί πιο γνωστοί και έμπειροι συνάδελφοι του. Μια ταινία η οποία μπορεί να συγκριθεί με αρκετές του είδους και επαναφέρει με ξεχωριστό τρόπο, ένα όχι και τόσο φημισμένο πλέον στυλ ταινιών.
Με μπροστάρηδες τους πολύ καλούς ηθοποιούς που διαθέτει, μια εκπληκτική φωτογραφία αλλά και μερικά μηνύματα το Natural Light είναι κατά βάση ανθρωποκεντρικό, αλλά δεν διστάζει να δώσει και μερικές σκληρές σκηνές.
Για να συνοψίσουμε, το Natural Light είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, σε μια ταινία με πυγμή, μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα ξεχωριστή στο είδος της και όχι μόνο. Μια προβολή θα σας πείσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:

0

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss