Κριτική για την ταινία Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Μία άγνωστη νεαρή βρίσκεται νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Για να οδηγηθεί έως το δολοφόνο, ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει πρώτα να ανακαλύψει την ταυτότητά της.

Σίγουρα μιλάμε για μια ταινία η οποία δεν είναι αυτό που λέμε mainstream και παρόλο που είναι αστυνομική, ενδεχομένως να είναι “βαριά” για το ευρύ κοινό, λόγω του αργού ρυθμού, ενώ εστιάζει στις σκηνές και τον πρωταγωνιστή με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο.
Η ταινία Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας παρά τα 90 της λεπτά απευθύνεται σε απαιτητικό σινεφίλ κοινό, καθώς ίσως είναι μια προσπάθεια ασυνήθιστη για τον μέσο θεατή, με αργό ρυθμό, αλλά σε αποζημιώνει όσο περνάει η ώρα για τον χρόνο που της αφιέρωσες.
Κατατάσσσεται άμεσα στην κατηγορία εκείνη των ταινιών που αξίζει να δεις με μια διαφορετική προσέγγιση ενός θέματος που σε άλλα χέρια θα γινόταν κοινότυπο, αν και σίγουρα πρόκειται για μια πρωτότυπη ταινία, κι ας έχει και ελαττώματα.
Η ταινία σε κάποια σημεία θέλει τον… χρόνο της, αλλά δεν είναι καθόλου βαρετή (γιατί δυστυχώς έτσι έχει συνδυαστεί πολλές φορές το “αργό”) και χωρίς να το καταλάβεις χτίζει υπογείως όλα αυτά που ακολουθούν, αν και παρά την πολύ μικρή διάρκεια, κάποιες στιγμές δείχνει κάπως στάσιμη.
Από την αρχή, η ταινία ταινία Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα πλοκή και η εξέλιξη είναι σίγουρα αρκετά βραδυφλεγής, αλλά αν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss