Κριτική για την ταινία Rise: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

H ταινία Rise αναφέρεται στην πραγματική ιστορία θριάμβου της πρώτης, και αξιοθαύμαστης, οικογένειας με τρεις γιους πρωταθλητές του NBA στην ιστορία του θεσμού, τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, και τον Κώστα Αντετοκούνμπο των Λέικερς, καθώς και τον νεαρότερο αδερφό τους, τον Άλεξ.

Η ταινία ανήκει στην κατηγορία πρώτα του δράματος και μετέπειτα των αθλητικών, θέλοντας να “παντρέψει” δυο διαφορετικές κατηγορίες και να δώσει φυσικά εντάσεις και συγκινήσεις στον θεατή με ένα πιο ανάλαφρο στυλ από αντίστοιχες ταινίες.
Θέλει να εστιάσει πρώτα απ’ όλα στις δυσκολίες της οικογένειας, ξεκινώντας φυσικά από τα παιδικά χρόνια και από κει και πέρα τοποθετεί την εξέλιξη των γεγονότων και μετέπειτα να ασχοληθεί με την προσπάθεια προσαρμογής τους στις σχετικές καταστάσεις.
Η θεματική της ταινίας επικεντρώνεται στο να μπορέσει να κρίνει και να ψυχολογήσει τους πρωταγωνιστές της και κάποιες φορές τα καταφέρνει εύστοχα, άλλες όμως αναλώνεται και σε κάποια αναπόφευκτα κλισέ.
Κάτι που φυσικά είναι απόλυτα λογικό, μιας και μέσα σε δυο ώρες δε μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, ωστόσο πρόκειται για μια εύπεπτη ταινία. Μερικά γεγονότα προσεγγίζονται επιδερμικά και φυσικά χωρίς να είναι και τόσο ρεαλιστικά, άλλα όμως είναι πιο προσεγμένα, σε μια συνολική προσπάθεια που την λες τίμια.
Ένα πράγμα που δεν χωράει αμφισβήτηση στην ταινία είναι το γεγονός πως πρόκειται για μια καλοφτιαγμένη προσπάθεια και με ωραίες ερμηνείες από τους εκάστοτε ηθοποιούς (ο Uche Agada σαν physique, κινήσεις και παρουσία είναι πειστικότατο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss