Κριτική για την ταινία She Said – Cineramen

(from left) Rebecca Corbett (Patricia Clarkson), Megan Twohey (Carey Mulligan) and Jodi Kantor (Zoe Kazan) in She Said, directed by Maria Schrader.

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Δύο γυναίκες ρεπόρτερ των New York Times προσπαθούν να βρουν την άκρη σε μια σκοτεινή ιστορία του σύγχρονου Χόλιγουντ που έχει αρνητικό πρωταγωνιστή τον χολιγουντιανό παράγοντα Χάρβεϊ Γουάινστιν. Όμως οι πρώτες μαρτυρίες γυναικών που έχουν υποστεί τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα της Miramax, πέφτουν πάνω σε ένα τοίχο προκατάληψης, άρνησης, φόβου και δυσπιστίας.

Για τις ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία έχουμε αναφέρει ότι κάποιες φορές  ενώ υπάρχουν τα εφόδια, τελικά νιώθεις ότι κάτι λείπει για μια πραγματικά πολύ καλή ταινία, όπως συμβαίνει και στο She Said.
Ενώ υπάρχει μια αξιοπρεπής σκηνοθεσία, μια αρχικά καλή παρουσίαση του θέματος και ένα δυνατό cast, δεν καταφέρνει η ταινία να αποδώσει τα αναμενόμενα, κυρίως όσον αφορά την περιγραφή και εξέλιξη της ιστορίας, μιας και πλατειάζει με μια επιδερμική προσέγγιση, οπότε μένει μονάχα η αποτύπωση μέσω των ηθοποιών της.
Η Maria Schrader του πολύ καλού Unorthodox, δεν καταφέρνει να δώσει μια ταινία που θα αποτελέσει τομή στα κινηματογραφικά δρώμενα (όπως αντίστοιχα αποτέλεσε για ένα διάστημα και το κίνημα το Me-Too ενδεχομένως), προσπερνώντας βασικά κομμάτια.
Η υπόθεση ναι μεν προσπαθεί να δώσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και έτσι η ταινία θα έπρεπε να αναλύσει τα δεδομένα αλλά και τους χαρακτήρες, χωρίς να καταλήγει να φλυαρεί και σε πιο συγκεκριμένες καταστάσεις από αυτές που βλέπουμε ανά στιγμές.
Η ταινία She Said έχει μερικά προβλήματα τόσο ως προς την ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη της πλοκής κατά κύριο λόγο, μιας ενώ έχει ενδιαφέροντα στοιχεία, δυστυχώς στο σύνολο της λειτουργεί μηχανικά απλά για να διεκπεραιώσει τα γεγονότα και δεν εμβαθύνει όσο θα έπρεπε και μπορούσε ενδεχομένως. Πραγματικά έχει αρκετά αχρείαστα σημεία και καταλήγει να αντιγράφει παλαιότερες προσπάθειες, που το έκαναν πολύ καλύτερα σε παρεμφερή θέματα.
Πραγματικά έχει μερικά κομβικά αχρείαστα σημεία και καταλήγει ουσιαστικά στο να μην μπορεί να ξεπεράσει παλαιότερες προσπάθειες, οι οποίες το έκαναν πολύ καλύτερα σε αντίστοιχα θέματα, καθώς ήταν πιο to the point σε αυτά που ήθελαν να περάσουν.
Το ενδιαφέρον της είναι δεδομένο και σαφέστατα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss