Κριτική για την ταινία Smile – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Μετά από ένα περίεργο και τραυματικό περιστατικό με έναν ασθενή, η Dr. Rose Cotter αρχίζει να βιώνει τρομακτικά συμβάντα που δεν μπορεί να εξηγήσει. Καθώς ένας σαρωτικός τρόμος αρχίζει να καταλαμβάνει τη ζωή της, η Rose θα πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να δραπετεύσει από αυτήν την τρομακτική πραγματικότητα.

Η ταινία Smile δεν είναι η τυπική ταινία τρόμου σε καμία περίπτωση, αν και διαθέτει αρκετά jump scares, τα οποία είναι η αλήθεια πως λειτουργούν επιδραστικά σε αυτήν, κάτι που είχαμε να δούμε καιρό. Από την αρχή προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς να αποκαλύψει πολλά πολλά, ενώ η εξέλιξη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά τα μισά της και κυρίως στο φινάλε (παρά τα όποια αναπόφευκτα κλισέ), αν και σε μερικά κομμάτια ήθελε το κάτι παραπάνω.
Το πολύ θετικό με την ταινία, ακόμα και όταν δείχνει κάπως πιο στατική (όχι σε θέμα ρυθμού αλλά εξέλιξης της πλοκής) είναι πως παίζει έξυπνα με την πλοκή της, τα jump scares ή σκηνές που θα προσφέρουν… εύκολο τρόμο. Για την ακρίβεια προσφέρει ένταση και αγωνία, αν και σε λίγα κομβικά σημεία θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα ορισμένες καταστάσεις.
Η αρχή και ειδικά το πρώτο μέρος είναι καθαρά αναγνωριστικά), ενώ αυτά που ακολουθούν είναι δεδομένο ότι έχουν μια υποβόσκουσα αγωνία και δυνατές σκηνές με μερικές ανατροπές να έρχονται στο φινάλε, το οποίο είναι αρκετά… περίεργο. Φυσικά δεν θα αναφέρουμε τίποτα για αυτό.
Η σκηνοθεσία αν μη τι άλλο να είναι ενδιαφέρουσα και η πρωταγωνίστρια Sosie Bacon (κόρη του Kevin Bacon και της Kyra Sedgwick) κατά κύριο λόγο είναι πειστική στον ρόλο της, ενώ σε αντίθεση με άλλες του είδους σε κρατάει στην “τσίτα”, ενώ το φινάλε της έχει πολλαπλές “αναγνώσεις”.
Γενικά σε κάνει να σκεφτείς πράγματα, καθώς σε όλη την διάρκεια έχει… χτίσει πράγματα με ένα πολύ σημαντικό θέμα ανεξάρτητα του είδους της, είναι σκληρή ανά στιγμές, λίγο μπερδεμένη προς το προσανατολισμό σε κάποια σημεία, αλλά πάνω απ’ όλα ενδιαφέρουσα και σέβεται το είδος.
Όσο πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό υπάρχουν μερικές σκηνές καθηλών …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss