Κριτική για την ταινία Spiderhead – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

H ταινία Spiderhead εξελίσσεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον εκεί όπου δίνεται στους κατάδικους η ευκαιρία να γίνουν εθελοντές σε ιατρικές δοκιμές, για να εκτίσουν μικρότερη ποινή. Ωστόσο, δυο από αυτούς γίνονται πειραματόζωα σε μια νέα δοκιμή η οποία αλλάζει και διεγείρει τα συναισθήματα. Έτσι λειπόν κλεισμένοι σε μια εγκατάσταση που την διοικεί ένας πανούργος οραματιστής, αρχίζουν να αμφισβητούν την πιστότητα των συναισθημάτων τους και αποφασίζουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για όλα όσα εκτυλίσσονται.

Για την ταινία, ο πήχης μπορούμε να πούμε ήταν σχετικά ψηλά. Πολλά υποσχόμενη ιδέα, ο Hemsworth σε ρόλο villain και η περιγραφή της ως  “όταν το Black Mirror συναντάει το Shutter Island” και γενικότερα η προοπτική για μια mindfuck ταινία, μας είχε από το “καλημέρα”.
Δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά έχουμε μια ταινία πρόχειρη, βιαστική και γενικότερα χωρίς ταυτότητα, που όχι απλά δεν μπορεί να αποφύγει και τα κλισέ του είδους, αλλά καταφέρνει μια έξυπνη ιδέα να μην την αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο.
Μετά το κάπως ενδιαφέρον αν και σχετικά υποτονικό πρώτο κομμάτι που εξηγεί (έστω και επιδερμικά) κάποια πράγματα, περιμένεις σίγουρα την “έκρηξη” του δεύτερου μέρους αλλά και την πλήρη ανάπτυξη των χαρακτήρων, κάτι που δεν γίνεται με αποτέλεσμα να γίνεται ένας αδιανόητος αχταρμάς.
Εντέλει δεν έρχεται τελικά αυτό που θες να δεις και η προσπάθεια είναι κατώτερη του (όποιου) αναμενομένου, μιας και οι ηθοποιοί χαραμίζονται, η σεναριακή ιδέα χάνει εντελώς το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss