Κριτική για την ταινία The Chalk Line – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

H ταινία έχει να κάνει με ένα ζευγάρι – την Paula και τον Simón – που συναντά ένα παράξενο και περιπλανώμενο νεαρό κορίτσι ολομόναχο σε κεντρικό δρόμο τη νύχτα. Αποφασίζουν να υιοθετήσουν το κορίτσι και καθώς η Paula προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της και να μάθει το παρελθόν της, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για ένα τραυματισμένο παιδί που του αρέσει να μένει μέσα στο κουτί που σχεδιάζει η ίδια με γραμμές κιμωλίας. Το μυστηριώδες παιδί πιστεύει ότι αν βγει έξω από τη γραμμή της κιμωλίας, ένα τέρας θα έρθει να την πάρει και θα την τιμωρήσει γι’ αυτό.

Η ταινία The Chalk Line είναι μια από εκείνες που σίγουρα βλέποντας το trailer δεν περιμένετε κάτι… εξωπραγματικό, ωστόσο παρά τον αργό της ρυθμό, ένα μέτριο πρώτο μέρος σου κρατάει σε όλη την διάρκεια το ενδιαφέρον, προσφέροντας ένταση, κάποιες ανατροπές, μερικά κλισέ, αλλά δεν κουράζει ακόμα και στα μειονεκτήματα της.
Από την αρχή, η ταινία The Chalk Line προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς να αποκαλύψει πολλά πολλά και στο δεύτερο μέρος έχει μερικές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, καθώς η εξέλιξη ανατρέπεται όσο πάμε προς το φινάλε.
Η αρχή και ειδικά το πρώτο μέρος βάζουν τον θεατή στο κλίμα, ενώ αυτά που υπάρχουν στην αρχή είναι δεδομένο έχουν κάποια αχρείαστα κλισέ αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες σκηνές, με σταθερά καλό ρυθμό και μια υποβόσκουσα αγωνία.
Η σκηνοθεσία αν μη τι άλλο να είναι ενδιαφέρουσα και τους ηθοποιούς αξιοπρεπέστατους, αν και στο φινάλε σε κρατάει σε αγωνία και έχει ενδιαφέρον αν δεν γνωρίζει κάποιος την ιστορία, και έχουν προηγηθεί μερικές πτυχές της που προσθέτουν ενδιαφέρον.
Γενικά λίγο σε κάνει να σκεφτείς πράγματα, σε όλη την διάρκεια έχει… χτίσει πράγματα, μιας και είναι σκληρή ανά στιγμές, λίγο μπερδεμένη ως προς το που …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss