Κριτική για την ταινία The Independent – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Η Elisha είναι μια πεισματάρα ρεπόρτερ που θέλει να βγάζει ειδήσεις για πρωτοσέλιδα. Αφού ο old school αρθρογράφος Νικ συνεργάζεται μαζί της, πέφτει πάνω σε μια αποκάλυψη για μια πολύ μεγάλη συνωμοσία που αφορά τον πιο δημοφιλή υποψήφιο στην προεδρική κούρσα, τον Νέιτ Στέρλινγκ. Η συνωμοσία μπορεί να καταρρίψει τον Νέιτ, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Απλά διαβάζοντας την ιστορία ή βλέποντας το trailer του The Independent καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται και πως θα δεις μια ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία ωστόσο καταλήγει να μοιάζει πιο πολύ με μια εκδοχή και απόσπασμα από επεισόδιο τηλεοπτική σειράς.
Στηριζόμενη σε ένα κλασικό μοτίβο μιας προσπάθειας μυστηρίου με πολιτική χροιά, η ταινία προσπαθεί (όσο γίνεται) να περιορίσει κάποια κλισέ και γενικότερα να μην… ξεχειλώσει την όλη ιστορία, η οποία σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δεις που θα καταλήξει, ωστόσο το δεύτερο μέρος είναι αρκετά τραβηγμένο από πολλές απόψεις. Σε κάποιες στιγμές τα καταφέρνει, σε άλλες όχι, ωστόσο αδιάφορη δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Η ταινία είναι μια χαρά ενδιαφέρουσα για αυτό που πρεσβεύει και φυσικά το είδος της, κρατάει σε γενικές γραμμές τον θεατή, ενώ παράλληλα δίνει κάποια στοιχεία που έχουν γενικά αγωνία, αν και η διαχείριση μπορούσε να είναι κάπως πιο σταθερή.
Τα κλισέ όπως είναι λογικό δεν εκλείπουν (πόσο μάλλον σε ένα είδος που έχουμε δει φοβερές ταινίες πολιτικές), ενώ προσπαθεί να προσαρμόσει την πλοκή πάνω στους κεντρικούς χαρακτήρες (ο Brian Cox ξεχωρίζει πολύ εύκολα, αναξιοποίητος μένει ο Stephen Lang, ενώ είναι αξιοπρεπείς οι Jodie Turner-Smith και John Cena). Παράλληλα έχει μερικά στοιχεία που έχουν “ψωμί” και τσουλάει γρήγορα με μπόλικη έστω τυποποιημένη ένταση.
Τo Independent προσφέρει ανά στιγμές ένα κάπως πιο ιντριγκαδόρικο κομμάτι της πλοκής, έχει τις στιγμές της και κυλάει σχετικά ανώδυνα μέχρι ένα σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss