Μαίρη Βιδάλη: Για να γίνεις καλλιτέχνης επιλέγεις να είσαι ακροβάτης της ζωής σου και όχι εφησυχασμένος

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαίρη Βιδάλη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου, με αφορμή τη νέα θεατρική της παράσταση. Μέσα σε όλα, η γοητευτική πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο Προεδρικό Διάταγμα και το ζήτημα των πτυχίων των καλλιτεχνών.

Μαίρη Βιδάλη: «Οι γάμοι μου δεν κράτησαν, επειδή είμαι ηθοποιός και δεν  ήθελαν τη δουλειά μου»

  • Ποια είναι η γνώμη σας για την υποβάθμιση των πτυχίων σας από την κυβέρνηση;

Ακούω κάτι γελοίο. Λένε ότι μας ενδιαφέρει μια θέση στο δημόσιο. Οι θεατρολόγοι διεκδικούν τη θέση που τους έχουν υποσχεθεί στην εκπαίδευση.

Για εμάς είναι αδιανόητο. Για να γίνεις καλλιτέχνης επιλέγεις να είσαι ακροβάτης της ζωής σου και όχι εφησυχασμένος. Άρα δεν ισχύει αυτό για το Δημόσιο.

Για να ξεκινήσω όμως την τοποθέτησή μου θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Δίδασκα αρχαίο δράμα σε μια σχολή το 2003 με αξιόλογους συναδέλφους. Η σχολή έκλεισε για οικονομικά θέματα και μετά από δυο χρόνια με κάλεσαν σε άλλη σχολή να διδάξω.

Όταν τους είπα ότι θέλω να διδάξω μόνο αρχαίο δράμα άκουσα το αδιανόητο…. Ότι δεν υπάρχει τέτοιο μάθημα στη σχολή γιατί δεν είναι απαραίτητο. Δεν είναι απαραίτητο να διδάσκετε αρχαίο δράμα στη χώρα που το γέννησε;

Έρχεται η Λυδία Κονιόρδου η Υπουργός Πολιτισμού που έχει γίνει γνωστή μέσα από το αρχαίο δράμα και δεν κάνει τίποτα για να το επαναφέρει. Συμπέρασμα: To πρόβλημα έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά και αργά αντιδράσαμε, αλλά καλώς.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε από τότε που η Μελίνα Μερκούρη κατήργησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πια μπορείς να δεις κάποιον από το «Big Brother» στην Επίδαυρο. Αλλά γιατί σε μια προεκλογική εποχή ρίχνουν τέτοια βόμβα;

Νομίζω αν δει κανείς το παρασκήνιο το συμπέρασμα είναι απλό. Οι εισηγητές και οι υποστηρικτές αυτού του νομοσχεδίου, τελικό στόχο δεν είχαν μόνο τους καλλιτέχνες, αλλά και το προφίλ του πρωθυπουργού.

Μαίρη Βιδάλη: «Κάποιος με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο στις 3 το πρωί και μου  έλεγε ότι θα έρθει να με εκδικηθεί»

  • Φαντάζομαι δεν παρακολουθείτε Big Brother ή Survivor;

Με τίποτα. Δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω γενικά τηλεόραση.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss