Μιμή Ντενίση: Ξύπνησα το πρωί και ήμουν πρωτοσέλιδο στην Τουρκία, είπαν ότι κάνουμε προπαγάνδα

Στον καναπέ της εκπομπής «Ελένη» κάθισε η επιτυχημένη ηθοποιός και θεατρική παραγωγός Μιμή Ντενίση, η οποία μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για την ταινία της «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία προβλήθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και συνεχίζει τη διεθνή της πορεία.

«Όταν ξεκίνησαν τα ταξίδια, το πίστευα μόνο εγώ… πίστευα πως είναι ένα θέμα τόσο συγκλονιστικό που όπου και να παιχτεί, θα το δουν χίλιοι άνθρωποι και θα μιλήσουν για αυτό σε άλλους τρεις χιλιάδες. Στις προβολές είδα πως οι αντιδράσεις του κόσμου, είτε ήταν Έλληνες, είτε Βέλγοι, είτε Γάλλοι, ήταν ίδιες» ανέφερε για την κινηματογραφική της ταινία η Μιμή Ντενίση.

Μάλιστα, η ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει το παρασκήνιο πίσω από το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, η οποία την κατηγορούσε προσωπικά ότι κάνει πολιτική προπαγάνδα μέσα από το έργο της. «Μία ημέρα πριν φύγω για Αμερική με ξυπνάνε το πρωί – νομίζω η Γερονικολού – και βλέπω στις ειδήσεις την εφημερίδα «Χουριέτ» με εμένα πρωτοσέλιδο και τους ηθοποιούς με μία ελληνική σημαία και να γράφουν πως κάνουμε προπαγάνδα. Πήρα τον Μπουράκ (Χακί) και μου είπε πως του είπαν πως δεν έπρεπε να παίξει σε μία ταινία ενάντια της Τουρκίας και εκείνος απάντησε πως είναι περήφανος για τη δουλειά αυτή» αποκάλυψε η Μιμή Ντενίση.

Όσον αφορά την αντίδραση των Τούρκων στις προβολές της ταινίας, η ηθοποιός τόνισε πως οι Τούρκοι που κατοικούσαν στο Βερολίνο βρήκαν την ταινία ιστορικά αντικειμενική, κάτι όμως που δεν συνέβη με τους Τούρκους στην Τουρκία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss