Νέο «λουκέτο» στην Ακρόπολη λόγω επιδείνωσης του καιρού

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας για το υπόλοιπο της ημέρας, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, που συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έμεινε χθες κλειστός από το μεσημέρι και μετά για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, συνοδεύονταν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν περίπου 100 κεραυνοί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια. Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο INTIMENEWS

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss