Νίκος Κοκλώνης: Επικροτεί την κατάργηση του αποκλεισμού των ομοφυλόφιλων από τις αιμοδοσίες

Ο Νίκος Κοκλώνης με ανάρτηση του στο Instagram επικροτεί την κατάργηση του αποκλεισμού των ομοφυλόφιλων από τις αιμοδοσίες.

Να σημειωθεί πως, η απαλοιφή του αποκλεισμού ομοφυλόφιλων από τις διαδικασίες αιμοδοσίες που μέχρι πρότινος με απόφαση στερούνταν της δυνατότητας να προσφέρουν ως εθελοντές αίμα αποτελεί σημαντικό κεκτημένο για την LGBTQ+ κοινότητα.

Ειδικότερα, η παλιά νομοθεσία ανέφερε πως ο εθελοντής αιμοδότης αποκλείεται σε περίπτωση που είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Έπειτα από αρκετά χρόνια που η LGBTQ+ κοινότητα έδινε μάχη για την κοινωνική αυτή ανισότητα και τον αποκλεισμό, με απόφασή του ο Θάνος Πλεύρης άλλαξε τον κανονισμό επιτρέποντας και στα ομοφυλόφιλα άτομα το δικαίωμα της προσφοράς.

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη

Ο Νίκος Κοκλώνης ήταν από τους πρώτους που επικρότησαν την κίνηση αυτή η οποία έβαλε τέλος «σε έναν οπισθοδρομικό, ρατσιστικό και θλιβερό περιορισμό».

Ο παρουσιαστής σε story που ανέβασε στο Instagram έγραψε: «Επιτέλους τέλος σε έναν οπισθοδρομικό, ρατσιστικό και θλιβερό περιορισμό στο έντυπο αιμοδοσίας που απέκλειε από πιθανούς αιμοδότες όποιους είχαν συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1077. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Δείτε το story του παρουσιαστή και ιδιοκτήτη της Barking Well Media, Νίκου Κοκλώνη:

Instagram

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss