Ο Άλλος (1952): Μια ταινία που… πέθανε δύο φορές – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Mια ταινία, που γενικά πέρασε απαρατήρητη από το κοινό είναι Ο Άλλος. Ταινία που είχε την εξαιρετικά κακή, ίσως και μοναδική, τύχη να πεθάνει ή να χαθεί στη λήθη της κινηματογραφικής ιστορίας, όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές. Θα αρχίσω με τα στοιχεία της όπως παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

Πρωτότυπος Τίτλος: Ο Άλλος , Χρονιά Παραγωγής: 1952, Σκηνοθέτης: Σακελλάριος Αλέκος, Είδος: Μεγάλου μήκους, Κωμωδία,Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος, Γιαννακόπουλος Χρήστος,Δ/ντής Φωτογραφίας: Hepp Joseph,Μουσική Σύνθεση: Σουγιούλ Μιχάλης, Παραγωγή: Γκλόρια Φιλμ, Ηθοποιοί: Χατζηαργύρη Ελένη, Αυλωνίτης Βασίλης, Αβδής Απόστολος, Παππάς Γιώργος, Μανέλλη Ρέα, Τζενεράλης Θάνος, Σπυρόπουλος Μανώλης, Διάρκεια: 85΄.
Σύνοψη της υπόθεσης: Ένας διαρρήκτης, ενώ μπουκάρει σε μια έπαυλη του Ψυχικού για να κλέψει, γίνεται μάρτυρας μιας αυτοκτονίας που αλλάζει για πάντα τη ζωή του. Ο αυτόχειρας είναι ένας πάμπλουτος που του μοιάζει εξαιρετικά κι έτσι ο κλέφτης παίρνει τη θέση του αυτόχειρος.
Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων retroDB χαρακτηρίζει επίσης την ταινία κωμωδία, περιορίζει την διάρκειά της σε 80΄, ενώ αναφέρει ότι κατά την πρώτη προβολή της τη σαιζόν 1951-1952 έκοψε 42.181 εισιτήρια σε Αθήνα, Πειραιά και Προάστια και ήρθε στην 10η θέση ανάμεσα στις 15 ταινίες της χρονιάς. Ο ίδιος χαρακτηρισμός, κωμωδία, και η ίδια διάρκεια υιοθετείται και από τον Στάθη Βαλούκο (2007).
Η καταγραφή είναι κάπως διαφορετική – και ακριβέστερη – στη διεθνή βάση δεδομένων IMDb, όπου χαρακτηρίζεται ως «comedy – drama» και η διάρκειά της περιορί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss