Ο Bill Gates λέει ότι τα NFTs βασίζονται 100% στη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου»

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates έκανε πρόσφατα γνωστό μιλώντας σε μία εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια που διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα TechCrunch ότι απορρίπτει τα ψηφιακά NFTs (Non-Fungible Tokens) καθώς είναι  «100% βασισμένα στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου».

Σύμφωνα με την «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» ακόμη και τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία (αυτά δηλαδή των οποίων η τιμή αγοράς υπερβαίνει την εγγενή τους αξία) μπορούν να αποδώσουν κέρδος, αρκεί να βρεις έναν ανόητο να τα πουλήσεις. Στη συνέχεια, ο ανόητος που θα πληρώσει το υπερτιμημένο περιουσιακό στοιχείο, ευελπιστεί να βρει έναν ακόμη μεγαλύτερο ανόητο να πουλήσει το περιουσιακό στοιχείο για να βγάλει κέρδος. Η θεωρία βρίσκει έδαφος, εφόσον υπάρχουν αρκετοί, όλο και μεγαλύτεροι ανόητοι, που είναι διατεθειμένοι να αγοράζουν σε ολοένα και υψηλότερες τιμές.
Μιλώντας στην εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε από το TechCrunch, ο Bill Gates δήλωσε ότι προτιμά να επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία με απτά αποτελέσματα, όπως σε αγροκτήματα ή εργοστάσια, «ή σε μία εταιρεία που παράγει προϊόντα» και ότι δεν είχε καμία συμμετοχή σε κρυπτονομίσματα ή NFTs. «Δεν συμμετέχω σε αυτά. Δεν είμαι long ή short σε οτιδήποτε από αυτά τα πράγματα» δήλωσε ο Bill Gates, υπονοώντας ότι είναι καχύποπτος για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να «αποφεύγουν τη φορολογία ή κάθε τύπου κυβερνητικούς κανόνες».
«Προφανώς, οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων θα βελτιώσουν τον κόσμο μας απίστευτα» δήλωσε ο Bill Gates, αναφερόμενος στα NFTs του Bored Ape Yach …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss