Ο Μπραντ Πιτ κάνει… κατάθεση ψυχής

Μιλά ανοικτά για τον καβγά με το Μάντοξ, τον χωρισμό με την Αντζελίνα Τζολί, την ψυχoθεραπεία, τα λάθη του, το πρόβλημα αλκοολισμού και όσα συμβαίνουν στη ζωή του τους τελευταίους μήνες. Οκτώ μήνες μετά το διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί,

που τερμάτισε οριστικά μια σχέση 12 χρόνων και έναν γάμο άλλων δύο, ο Μπραντ Πιτ φωτογραφήθηκε από τον Ryan McGinley και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο περιοδικό GQ, όπου μίλησε με άκρα ειλικρίνεια για όσα συνέβησαν αλλά και όσα έχει κάνει στο μεσοδιάστημα για να γίνει καλύτερος πατέρας για τα παιδιά του.

«Ξέρετε, μόλις ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Το λατρεύω. Πέρασα από δύο ψυχοθεραπευτές μέχρι να βρω τον σωστό», εξομολογείται μεταξύ άλλων ο διάσημος ηθοποιός, που αποφάσισε να ακολουθήσει την γενική οδηγία για οικογενειακή και προσωπική συμβουλευτική, στην οποία έχει υποβληθεί όλη η οικογένεια μετά το διαζύγιο.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ενώ ταξίδευαν με ιδιωτικό αεροπλάνο προς το Λος Άντζελες, φέρεται να υπήρξε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του Μπραντ και του 15χρονου Μάντοξ. Μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία, διατάχθηκε έρευνα του FBI, που τελικά ολοκληρώθηκε χωρίς κυρώσεις. Πέντε ημέρες αργότερα η Αντζελίνα Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, που έχει οδηγήσει σε ένα ανελέητο πηγαινέλα στα δικαστήρια. «Ήμουν πολύ εκνευρισμένος όταν κλήθηκε η Πρόνοια. Μετά από αυτό, καταφέραμε να το λύσουμε. Κάνουμε κι οι δυο μας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ένας δικηγόρος είχε πει, “Κανείς δεν κερδίζει στο δικαστήριο, το θέμα είναι ποιος θα πληγωθεί περισσότερο”. Και είναι αλήθεια. Περνάς έναν χρόνο συγκεντρωμένος στο χτίσεις την υπόθεση και να αποδείξεις γιατί έχεις δίκιο και εκείνοι άδικο, κι είναι απλώς μια επένδυση σε βιτριολικό μίσος. Απλώς αρνούμαι. Κι ευτυχώς η σύντροφός μου συμφωνεί σε αυτό. Είναι πολύ, πολύ ενοχλητικό για τα παιδιά να βλέπουν ξαφνικά την οικογένειά τους να καταρρέει», λέει ο Μπραντ, που για πρώτη φορά αναφέρθηκε δημοσίως στα σχετικά δημοσιεύματα για τον καυγά με τον Μάντοξ.

Πλέον η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ, κυρίως επειδή μαζί με την Αντζελίνα συμφώνησαν να χειριστούν το διαζύγιό τους με «εξαιρετική προσοχή και διακριτικότητα», για χάρη των παιδιών τους. «Στόχος μας είναι όλοι να βγούμε από αυτό πιο δυνατοί και καλύτεροι άνθρωποι- δεν υπάρχει καμία άλλη έκβαση», λέει. Μετά τον χωρισμό με την Αντζελίνα, μετακόμισε σε έναν φίλο του στην Καλιφόρνια, επειδή το παλιό του σπίτι ήταν «πολύ θλιβερό», όπως είπε. Βέβαια μετά από έναν μήνα, κι αφού χάκερ μπήκαν μέχρι και στον υπολογιστή του φίλου του, αποφάσισε να επιστρέψει στο Μπέβερλι Χιλς. «Αυτό το σπίτι ανέκαθεν ήταν χαοτικό και παλαβό, άκουγες φωνές παντού. Και ξαφνικά έρχονται αυτές οι μέρες, οι τελείως αγέλαστες», εξηγεί.   Ωστόσο παραδέχεται πως η μοναξιά τού έκανε καλό, αφού κατάφερε να εστιάσει σοβαρά στον εαυτό του και να ψάξει να βρει πώς έφτασε σε αυτό το σημείο στη ζωή του.

«Θυμάμαι πριν ενάμιση χρόνο, που είχε ξεσπάσει ένα σκάνδαλο, σκεφτόμουν, “Ευχαριστώ Θεέ μου που ποτέ δεν θα ξαναχρειαστεί να περάσει κάτι τέτοιο. Ζω τη ζωή μου, έχω την οικογένειά μου, κάνω τη δουλειά μου, δεν κάνω τίποτα παράνομο, δεν μπαίνω στον δρόμο κανενός”. Είναι αυτό που είχε πει ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας: “Η αλήθεια θα σ’ απελευθερώσει. Αλλά πιο πριν θα σε έχει ξεκάνει”», σχολιάζει ο γνωστός ηθοποιός. Αυτό που κατάλαβε μετά τον χωρισμό, όπως λέει ο ίδιος, είναι πως έχει γίνει πολύ καλός στο να αποκόπτεται από τους γύρω του «και αυτό ήταν πάντα πρόβλημα. Πρέπει να γίνω πιο προσβάσιμος, ειδικά σε αυτούς που αγαπώ».

Επίσης εξομολογείται πως στην αρχή δεν ήθελε να χωρίσει με την Αντζελίνα. «Η πρώτη αντίδραση είναι να μείνεις κολλημένος. Και μετά έρχεται το κλισέ: “Αν αγαπάς κάποιον πολύ, άφησέ τον να φύγει”. Τώρα καταλαβαίνω ακριβώς τι σημαίνει. Σημαίνει να αγαπάς χωρίς κυριότητα. Σημαίνει να μην περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα. Ακούγεται καλό όταν είναι γραμμένο. Ακούγεται καλό όταν το τραγουδά ο Sting. Αλλά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν δεν το ζήσεις. Γι’ αυτό δεν κατάλαβα ποτέ τον Χριστιανισμό μεγαλώνοντας- μην κάνεις αυτό, μην κάνεις εκείνο, όλο μη και δεν. Εγώ σκεφτόμουν, “Πώς στο διάολο να μάθεις ποιος είσαι και τι σου κάνει αν δεν ανακαλύψεις μέχρι πού φτάνουν τα όριά σου;», αναρωτιέται σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ο Μπραντ Πιτ παραδέχεται, επίσης, δημοσίως πως μπήκε στη διαδικασία να χρησιμοποιεί ουσίες ώστε να αποφεύγει να αντιμετωπίσει κατάματα τα προβλήματα της καθημερινότητας. «Δεν θυμάμαι μία ημέρα από τότε που τελείωσα το κολέγιο που δεν ήμουν πιωμένος ή μαστουρωμένος ή κάτι. Και κάποια στιγμή καταλαβαίνεις πως πολλά από αυτά, τα τσιγάρα ας πούμε, λειτουργούν σαν ηρεμιστικά. Και πως τρέχεις μακριά από τα συναισθήματα», εξομολογείται. Βέβαια λέει πως πλέον έχει ξεμπερδέψει από όλα αυτά. «Σταμάτησα τα πάντα εκτός από το ποτό, όταν έκανα οικογένεια. Αλλά τον τελευταίο χρόνο το είχα παρακάνει. Είχε γίνει λίγο πρόβλημα», προσθέτει και συνεχίζει: «Εδώ και έξι μήνες, έχω αρχίσει να νιώθω ξανά. Νομίζω πως αυτό είναι μέρος της ανθρώπινης πρόκλησης: είτε τα αρνείσαι όλα στη ζωή σου είτε τα απαντάς και εξελίσσεσαι».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το να σταματήσει να καπνίζει κάνναβη δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο το να κόψει το αλκοόλ. «Είχαμε κάβα. Εμένα μου αρέσει πάρα, πάρα, πάρα πολύ το κρασί αλλά το είχα παρακάνει. Έπρεπε να το κόψω λιγάκι. Και ειλικρινά ήμουν ικανός να βάλω κάτω Ρώσο αν ξεκινούσαμε να πίνουμε βότκα. Ήμουν επαγγελματίας. ήμουν πολύ καλός», λέει ο ηθοποιός, προσθέτοντας πως κάποια στιγμή αποφάσισε να σταματήσει να ζει έτσι. Σήμερα πίνει μόνο ανθρακούχο νερό και χυμούς. «Αυτή τη στιγμή έχω την πιο καθαρή ουροδόχο κύστη σε όλο το Λος Άντζελες. Αλλά το πρόβλημα είναι πως έχω την τάση να φτάνω τα πράγματα στα άκρα. Εξαντλώ κάτι και μετά το παρατάω», σημειώνει.

Σχετικά με τον γάμο του με την Αντζελίνα, προτιμά να μην αποκαλύψει πολλά αλλά σπεύδει να τονίσει πως βάζει την οικογένεια πάνω από όλα. «Στο νεκροκρέβατο, ο κόσμος δεν μιλά για όσα είχε ή κέρδισε. Μιλούν για τους αγαπημένους τους ή όσα μετάνιωσαν. Το λέω σαν κάποιος που άφησε την δουλειά του να τον παρασύρει. Τα παιδιά είναι τόσο ευαίσθητα. Απορροφούν τα πάντα. Πρέπει να τα κρατάς από το χέρι και τους εξηγείς τα πάντα. Πρέπει να έχουν κάποιον να τα ακούει. Όταν μπαίνω σε φάση δουλειάς, δεν ακούω τίποτα και κανένα. Θέλω να βελτιωθώ σε αυτό», λέει ο Μπραντ.

«Στο τέλος διαπιστώνεις πως τελικά είσαι όλα όσα απεχθάνεσαι. Αυτό είναι κομμάτι μου. Δεν το αρνούμαι. Όχι μόνο το αποδέχθηκα, αλλά το αγκάλιασα κιόλας. Πρέπει να το δεις και να το φροντίσεις. Γιατί όταν το αρνείσαι, αρνείσαι ουσιαστικά τον εαυτό σου. Είμαι αυτά τα λάθη. Κάθε παραστράτημα είναι ένα βήμα προς την κατανόηση, την χαρά. Η αποφυγή του πόνου είναι μεγάλο λάθος. Έτσι χάνεις τη ζωή. Αυτά τα πραγματάκια μάς διαμορφώνουν, μας δίνουν την ευκαιρία να προοδεύσουμε, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Αυτά μας κάνουν κι εμάς καλύτερους», τονίζει ο Μπραντ και καταλήγει: «Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει αγάπη χωρίς απώλεια. Πάνε πακέτο αυτά».

Όσο για το τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνον, λέει πως δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα. «Ξέρω πως όσοι με αγαπούν με ξέρουν. Κι αυτό μου φτάνει», σχολιάζει.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss