Ο εφευρέτης του Web, Tim Berners-Lee θέλει να «αγνοήσουμε» το Web3 καθώς το «Web3 δεν είναι καθόλου σαν τον Ιστό»

Ο δημιουργός του Ιστού δεν φαίνεται να έχει πειστεί από τα σχέδια των κρυπτοραματιστών για το μέλλον του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πρέπει να τα «αγνοήσουμε».

Ο Tim Berners-Lee, ο Βρετανός επιστήμονας υπολογιστών που πιστώθηκε με την επινόηση του Παγκόσμιου Ιστού το 1989, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν βλέπει το blockchain ως μία βιώσιμη λύση για την οικοδόμηση της επόμενης έκδοσης του Διαδικτύου. Ο ίδιος πάντως, έχει στα σκαριά το δικό του πρότζεκτ για την αποκέντρωση του Ιστού με την ονομασία «Solid».
«Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε (τι σημαίνουν αυτοί οι όροι) για να συζητήσουμε τις όποιες επιπτώσεις της νέας τεχνολογίας» είπε ο Berners-Lee επί σκηνής στην εκδήλωση Web Summit στη Λισαβόνα, στην Πορτογαλία. «Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν οι όροι που συζητάμε, πέρα από τα σλόγκαν και τις μοδάτες λέξεις. Είναι πραγματικά κρίμα που η ονομασία Web3 προήλθε από τους ανθρώπους του Ethereum για όσα πράγματα κάνουν με το blockchain. Στην πραγματικότητα, το Web3 δεν είναι καθόλου ο Ιστός».
Το Web3 είναι ένας νεφελώδης όρος στον κόσμο της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια υποθετική μελλοντική έκδοση του Διαδικτύου που είναι πιο αποκεντρωμένη από ό,τι είναι σήμερα και δεν ελέγχεται ή κυριαρχείται από μια χούφτα ισχυρών παικτών όπως η Amazon, η Microsoft και η Google. Αφορά μερικές τεχνολογίες, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss