Ο Γιάννης Σμαραγδής ανέφερε πως προσπάθησαν να του επιβάλλουν τον Ντάνο ως Αλέξανδρο Υψηλάντη στην νέα του ταινία – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Ο Γιάννης Σμαραγδής θέλει να ασχοληθεί με μια ακόμα προσωπικότητα και έτσι μετά τις ταινίες «Καβάφης» και «El Greco», είχαμε την ταινία Καζαντζάκης, για την οποία είχαμε γράψει την γνώμη μας, ετοιμάζει κάτι καινούργιο.

Ενώ αναφερόταν πως ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος) θα παίξει στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, υποδυόμενος μάλιστα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, ο Γιάννης Σμαραγδής το διέψευσε κατηγορηματικά και ήταν εκνευρισμένος.
Στο Πρωινό ANT1 και τον Γιώργο Λιάγκα, ανέφερε: «Πριν από 3 χρόνια, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε έρθει στο γραφείο μου με μια φίλη μου δημοσιογράφο για να τον συμβουλεύσω για την υποκριτική. Του είπα να πάει να διορθώσει τη φωνή του γιατί είναι διαφορετική με το σώμα του και να πάει να σπουδάσει υποκριτική. Έκτοτε, αυτός έκανε διάφορες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί μου, τηλεφωνικές και κάποια μηνύματα στα οποία δεν ανταποκρίθηκα με κανένα τρόπο. Ο σκηνοθέτης δεν κάνει μαθήματα υποκριτικής στους ηθοποιούς».
Ο Έλληνας μετά τις ταινίες για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Καβάφη, τον El Greco, τον Ιωάννη Βαρβάκη κάνει βιογραφία και για τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Η ταινία αποτελεί μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Ρωσίας, Ελβετίας, των χωρών δηλαδή όπου έδρασε ο μεγάλος διπλωμάτης και πολιτικός, ενώ τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν όταν χαλαρώσουν τα μέτρα λόγω της πανδημίας.
Ο σκηνοθέτης θα ασχοληθεί με την ιστορία του πρώτου Κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, με πολλά από τα γυρίσματα να γίνονται στην Κέρκυρα. Ανέφερε πως θα ανοίξει αρχεία που δεν έχουν ανοίξει ποτέ, ενώ βρήκε ανθρώπους από την Κύπρο που θα χρηματοδοτήσουν την ταινία.
Παράλληλα πρωταγωνιστής θα είναι ο Μιχάλης Σαραντής, όπως έγινε γνωστό. Κύριο θέμα θα είναι ο ανεκπλήρωτος έρωτας με την Ρωξάνα Στούρτζα στην Αγία Πετρούπολη πριν γίνει υπουργός Εξωτερικών.
Τους Ελληνικούς ρόλους των Κολοκοτρώνη, Κουντουριώτη, Μαυρομιχάλη, Σπηλιάδη, Κανάρη, Μαυροκορδάτο κ.λπ. θα  ερμηνεύσουν διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής έρχεται σε ρόλο κλειδί και ο Ντένης Μακρής θα ερμηνεύσει τον Αλέξανδρο Στούρτζα.
Ρώσοι ηθοποιοί θα υποδυθούν τον Τσάρο Αλέξανδρο τον Α’, την Τσαρίνα Ελισάβετ, τον Τσάρο Νικόλαο τον Α’, τον μεγάλο Ρώσο ποιητή Αλέξανδρο Πούσκιν, καθ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss