O μοναδικός Oscar που έχει κερδίσει… Oscar – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Aν υπάρχει κάποιο γεγονός στα κινηματογραφικά που κλέβει την παράσταση κάθε χρόνο, τότε αυτό δεν είναι άλλο από τα Oscar. Yπάρχει ένα ενδιαφέρον παράδοξο που βρήκαμε και έχει να κάνει με τον μοναδικό… Oscar που βραβεύτηκε με Oscar.

Τη δεκαετία του 1940, ο στιχουργός Oscar Hammerstein II κέρδισε δύο Oscar, ένα για την ταινία “Lady Be Good” του 1941 και ένα για την ταινία “State Fair” του 1945. Το βραβείο του “Καλύτερου Τραγουδιού” το μοιράστηκε μαζί με τον Τζέρομ Κερν για το “The Last Time I Saw Paris” που ακούστηκε στην πρώτη ταινία και με τον Ρίτσαρντ Ρότζερς για το “It Might As Well Be Spring” που ακούστηκε στη δεύτερη.
Μερικά χρόνια πριν, το 1929, ο Όσκαρ Λάγκερστρομ αναγνωρίστηκε για τη δουλειά που έκανε στον ήχο στην ταινία “Raffles”, αν και εκείνη την εποχή η Ακαδημία έδινε το βραβείο “Καλύτερου Ήχου” σε ταινίες συνολικά και όχι σε υποψήφιους ξεχωριστά. Άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει πάρει Όσκαρ, τουλάχιστον με τη σημερινή έννοια του όρου.
Το 1948, ένας άλλος Όσκαρ, ο Όσκαρ Χομόλκα, κέρδισε μία υποψηφιότητα για τον δεύτερο ρόλο του στο “I Remember Mama” και το 1951, ο Όσκαρ Μίλαρντ κέρδισε κι αυτός μια υποψηφιότητα για το “Καλύτερο Σενάριο” με την ταινία “The Frogmen”. Και οι δύο όμως έφυγαν από τη βραδιά της τελετής με άδεια χέρια.
Μέχρι σήμερα, κανένας άλλος Oscar δεν έχει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss