Οι 20 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο – Ανάμεσά τους μια ελληνική

Το καλοκαίρι έρχεται και μαζί ανεβαίνει η όρεξη για μπάνια στη θάλασσα. Κάποιοι, ωστόσο, θέλουν να γίνονται ένα με τη θάλασσα, γι’ αυτό και επιλέγουν να μπαίνουν σε αυτή χωρίς κανένα απολύτως ρούχο. Οι παραλίες γυμνιστών είναι μέρη τα οποία είτε λατρεύει, είτε δεν απολαμβάνει και τόσο.

Free photo close-up view of beach concept

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν παραλίες στις οποίες απαγορεύεται να πάει κανείς με μαγιό. Οι κανόνες είναι αυστηροί και απαραίτητο αξεσουάρ για την είσοδο σε αυτές είναι μόνο το αντηλιακό. Ξεχάστε τα μπικίνι, τα ολόσωμα ή τις βερμούδες και τρέξτε σε αυτές τις παραλίες για να νιώσετε πιο ελεύθεροι από ποτέ.

Μάλιστα, το cnn.com ανακοίνωσε τις 20 καλύτερες παραλίες για τους γυμνιστές. Ανάμεσα σε αυτές, συναντάμε και μια αρκετά κοντινή επιλογή. Η Κόκκινη Παραλία ή Κόκκινη Άμμος στα Μάταλα της Κρήτης είναι μια από τις πιο γραφικές και απομονωμένες παραλίες της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε τη λίστα με τις 20 καλύτερες παραλίες γυμνιστών

  • Playa Naturista Chihuahua, Ουρουγουάη

Η πιο γνωστή παραλία γυμνιστών της Ουρουγουάης βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 λεπτών οδικώς από την Πούντα ντελ Έστε, με θέα τον κόλπο Portezuelo στην ακτή του Ατλαντικού. Οι φωτογενείς αμμόλοφοι και οι θερμοκρασίες νερού που φτάνουν τους 25 βαθμούς Κελσίου (77 F) και υψηλότερες ακόμη και το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο προσθέτουν στη γοητεία της παραλίας. Μετά από δεκαετίες ως ανεπίσημη απόδραση γυμνιστών, η Τσιουάουα τελικά απέκτησε νόμιμο καθεστώς το 2000.

  • Παραλία Nida Nude, Λιθουανία

Η παγωμένη Βαλτική Θάλασσα μπορεί να μη φαίνεται το καλύτερο μέρος για να κάνει κανείς γυμνός μπάνιο. Όμως, αυτή η πανέμορφη παραλία στη μεγάλη, αμμώδη Κουρονική Ακτή προσφέρει ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Ευρώπης για να τα βγάλετε όλα. Με τους καλυμμένους με αγριολούλουδα αμμόλοφους (από τους υψηλότερους στην Ευρώπη) και το παραλιακό δάσος, η παραλία αποτέλεσε το επίκεντρο μιας αποικίας καλλιτεχνών του 19ου αιώνα που προσέλκυσε πολλούς από τους κορυφαίους ζωγράφους, ποιητές και συγγραφείς της εποχής.

  • Little Palm Beach, Waiheke, Νέα Ζηλανδία

Τεχνικά, είναι νόμιμο να είναι κάποιος γυμνός σε οποιαδήποτε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, καθώς η χώρα αγαπάει την προσωπική ελευθερία. Ωστόσο, οι γυμνιστές της χώρας τείνουν να συγκεντρώνονται σε γνωστά σημεία που απαγορεύεται η χρήση ρούχων, όπως η παραλία Little Palm Beach στο νησί Waiheke. Για να φτάσετε στην απομονωμένη παραλία χρειάζεται 40-60 λεπτά με το φέρι από το Όκλαντ, ταξί ή με το αυτοκίνητο μέχρι τη βόρεια ακτή του νησιού και στη συνέχεια μια σύντομη κατηφορική πεζοπορία.

  • Παραλία Nugal, Κροατία

Πλαισιωμένη από απόκρημνους βράχους και σκιασμένη από πεύκα, αυτή η απομακρυσμένη παραλία στην ηπειρωτική χώρα απέναντι από το νησί Brač προσεγγίζεται μέσω ενός στενού μονοπατιού που μοιάζει φτιαγμένο για κατσίκες, παρά για ανθρώπους που αναζητούν μια απόδραση χωρίς ρούχα στην Αδριατική. Φροντίστε να έχετε μαζί σας μια χοντρή πετσέτα ή ακόμα και μια καρέκλα θαλάσσης – όπως σε πολλές παραλίες της Κροατίας, η επιφάνεια είναι από βότσαλα και όχι από άμμο.

  • Παραλία Moshup, Martha’s Vineyard, Μασαχουσέτη

Το Moshup στη Μασαχουσέτη είναι μια μακριά καμπυλωτή παραλία που περιτυλίγεται γύρω από μια κορυφή που στεφανώνεται από τον ιστορικό φάρο Gay Head (χτισμένος το 1799). Ακριβώς κάτω από τον αρχαίο φάρο, το τμήμα που είναι προαιρετικό για τα ρούχα βρίσκεται κάτω από βράχους από ψαμμίτη στο χρώμα της σκουριάς, οι οποίοι ανακηρύχθηκαν Εθνικό Φυσικό Μνημείο το 1966. Το Moshup είναι δωρεάν σε όποιον θέλει να βγάλει τα ρούχα του, σε αντίθεση με τη Lucy Vincent, την ιδιωτική παραλία γυμνιστών του νησιού.

  • Παραλία Black’s, La Jolla, Καλιφόρνια

Κάτω από τους 100 μέτρων ψηλούς βράχους του Torrey Pines, η Blacks είναι το αγαπημένο μέρος της Καλιφόρνια για μαύρισμα για περισσότερα από 50 χρόνια και κάποτε ήταν η μόνη νόμιμη παραλία γυμνιστών σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Lady Bay Beach, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Αν και μερικές φορές φαίνεται ότι σχεδόν σε κάθε παραλία της Αυστραλίας είναι προαιρετική η χρήση ρούχων, υπάρχουν ορισμένες επίσημες παραλίες γυμνιστών, όπως η Lady Bay. Σκαρφαλωμένη ακριβώς μέσα στο South Head του λιμανιού του Σίδνεϊ, είναι μικρή και στενή, αλλά απίστευτα απομονωμένη για μια τόσο μεγάλη πόλη.

  • Buhne 16, Σύλτ, Γερμανία

Η μέση θερμοκρασία του νερού σε αυτό το νησί της Βόρειας Θάλασσας το καλοκαίρι είναι ψυχρή 17 C. Τυπικά, όλες οι παραλίες στο Σύλτ της Γερμανίας είναι προαιρετικές ως προς την ένδυση, αλλά η Buhne 16 ήταν η πρώτη και εξακολουθεί να είναι η σημαντικότερη τοποθεσία για γυμνή ηλιοθεραπεία κατά μήκος της γερμανικής ακτής.

  • Wreck Beach, Βανκούβερ, Καναδάς

Η παραλία Wreck Beach του Καναδά, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο με μήκος 7,8 χιλιόμετρα, είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από αμμώδεις παραλίες, βότσαλα και βραχώδεις εξάρσεις που περιτυλίγονται γύρω από την άκρη του Point Grey.

  • Κόκκινη Παραλία, Κρήτη, Ελλάδα

Η Κόκκινη Παραλία της Κρήτης βρίσκεται σε απόσταση μόνο 20 λεπτών (με περπάτημα) από τα Μάταλα. Κατά μήκος της διαδρομής συναντά κανείς σπηλιές, μερικές από τις οποίες κατοικούνται το καλοκαίρι. Η παραλία χαρακτηρίζεται από το σκούρο, καφέ κόκκινο χρώμα της άμμου που περιβάλει την παραλία και τα θαυμάσια κρυστάλλινα νερά της

  • Anse de Grande Saline, Σεν Μπαρτς

Ενώ η Καραϊβική μπορεί να είναι γεμάτη από υπέροχες, χαλαρές παραλίες, αυτή η άγρια, λευκή αμμουδιά στην πίσω πλευρά του Σεν Μπαρτς είναι ένα από τα λίγα μέρη στα νησιά όπου το γυμνό είναι ανεκτό. Στην παραλία Saline οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ό,τι χρειάζονται για μια μέρα στην ακτή, ιδίως αντηλιακό, καθώς δεν υπάρχει καμία σκιά.

  • Platja des Cavallet, Ίμπιζα, Ισπανία

Ανάμεσα στο βαθύ μπλε της Μεσογείου και τις πολύχρωμες αλυκές κοντά στο νοτιότερο σημείο της Ίμπιζα, η παραλία γυμνιστών Es Cavallet χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα, όπως ένα τμήμα με beach party και ένα πιο απομονωμένο, μεσαίο τμήμα όπου συχνάζει το πλήθος που δεν φοράει ρούχα. Ωστόσο, οι γυμνοί ηλιοθεραπευτές δεν είναι τα μόνα όντα που συχνάζουν σε αυτή την περιοχή. Στην παραλία, μπορεί να συναντήσει κανείς φλαμίνγκο που τους αρέσει να συγκεντρώνονται στις ρηχές αλυκές.

  • Little Beach, Μάουι, Χαβάη

Η παραλία Little Beach αποτελεί μέρος του Makena State Park στη νοτιοανατολική ακτή της Χαβάης και έχει θέα σε ένα εθνικό θαλάσσιο καταφύγιο που φημίζεται για τις θαλάσσιες χελώνες, τα δελφίνια, τις φάλαινες και τα τροπικά ψάρια του. Τα κλαδεμένα δέντρα πίσω από την άμμο παρέχουν μια μικρή σκιά και ο όρμος είναι καλά προστατευμένος για κολύμπι.

  • Παραλία Cap d’Agde, Γαλλία

Το Cap d’Agde Naturist Village της Γαλλίας είναι το μεγαλύτερο παραλιακό θέρετρο στον κόσμο, προσελκύοντας έως και 40.000 επισκέπτες οποιαδήποτε ημέρα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να είναι γυμνοί όπου θέλουν – εστιατόρια και καταστήματα, ταχυδρομεία ή τράπεζες, ή όπου χαλαρώνουν στη μεγάλη δημόσια παραλία, όπου το γυμνό είναι υποχρεωτικό, ακόμη και για όσους δεν διαμένουν στο θέρετρο.

  • Παραλία Mpenjati, KwaZulu-Natal, Νότια Αφρική

Η μοναδική επίσημη παραλία γυμνιστών της Νότιας Αφρικής – και ίσως η μόνη νόμιμη παραλία που δεν υποχρεούται να φοράει ρούχα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο – βρίσκεται στο φυσικό καταφύγιο Mpenjati νότια του Ντέρμπαν. Το νομικό της καθεστώς επιτεύχθηκε το 2014, αλλά αυτό συνοδεύτηκε από έναν κατάλογο απαγορεύσεων, μεταξύ των οποίων απαγορεύεται το κοίταγμα, η φωτογράφηση κ.λπ.

  • Playa Zipolite, Οαχάκα, Μεξικό

Η παραλία αυτή στο Μεξικό που δημιουργήθηκε από Μεξικανούς και Αμερικανούς χίπις κατά τη δεκαετία του 1960, εκτείνεται σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων με βραχώδεις γκρεμούς στις δύο άκρες της και φημίζεται ως η παραλία χωρίς ρούχα (αν και δεν είναι νόμιμο εδώ).

  • Metsoke Dragot, Ισραήλ

Ίσως το μοναδικό μέρος στη Μέση Ανατολή όπου είναι ανεκτό οποιοδήποτε είδος δημόσιου γυμνισμού, το Metsoke Dragot στο Ισραήλ βρίσκεται περίπου μια ώρα οδικώς από την Ιερουσαλήμ και απαιτεί μια σύντομη αλλά δύσβατη διαδρομή κατά μήκος ενός χωματόδρομου για να φτάσετε στην ακτογραμμή.

  • Παραλία Massarandupió, Bahia, Βραζιλία

Σε δύο ώρες οδήγησης βόρεια του Σαλβαδόρ της Βραζιλίας, η παραλία γυμνιστών απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο με τα πόδια από το χώρο στάθμευσης κατά μήκος της ακτογραμμής που πλαισιώνεται από φοίνικες καρύδας, κυλιόμενους αμμόλοφους και κύματα που μπορούν να καβαλήσουν οι λάτρεις του σερφ.

  • Παραλία Guvano, Vernazza, Ιταλία

Βρίσκεται στο πανέμορφο Cinque Terre, αυτή η παραλία γυμνιστών της Ιταλίας μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από ταινία. Το γεγονός ότι η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω μιας παλιάς, εγκαταλελειμμένης σιδηροδρομικής σήραγγας σε ένα μονοπάτι από το χωριό Corniglia, ενισχύει τη μυσταγωγία της. Το Guvano είναι εντελώς πρωτόγονο, χωρίς κανενός είδους εγκαταστάσεις, οπότε λάβετε αυτό υπόψη σας όταν σχεδιάζετε την επίσκεψή σας.

  • Haulover Beach Park, Μαϊάμι, Φλόριντα

Η πιο δημοφιλής δημόσια παραλία γυμνιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Haulover προσελκύει πάνω από 1,3 εκατομμύρια γυμνούς ανθρώπους κάθε χρόνο στη λευκή άμμο και τα ζεστά νερά του. Δεδομένου του καλού καιρού στη νότια Φλόριντα, υπάρχει συνήθως κάποιος γυμνός οποιαδήποτε μέρα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss