Οι πιο ακριβές ταινίες που έχουν γίνει – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Ανέκαθεν το Χόλιγουντ ξόδευε αμέτρητα εκατομμύρια για την παραγωγή ταινιών, μιας και για την Αμερική αποτελεί μια από τις πολύ βαριές βιομηχανίες της. Κάθε χρόνο ξοδεύονται δισεκατομμύρια σε ταινίες, με σκοπό να φέρουν παραπάνω λεφτά πίσω και να μπορέσουν να αυξήσουν τα κέρδη του Χόλιγουντ.

Άλλες ταινίες σκίζουν, άλλες πατώνουν, ωστόσο σε αυτό το άρθρο (και σύμφωνα με τον ΟΤ) θα δούμε ποιες είναι οι ταινίες που κόστισαν τα περισσότερα χρήματα και θεωρούνται ακόμα και τώρα οι πιο ακριβές που έχουν γίνει την ιστορία του Αμερικάνικου σινεμά και όχι μόνο.

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά
Από τις σειρές ταινιών με τα πιο ακριβά budget όλων των εποχών, η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί το τέταρτο μέρος της σειράς ταινίων «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», τέσσερα χρόνια μετά την τρίτη ταινία «Στο Τέλος του Κόσμου», με συνολικό προσαρμοσμένο budget 500 εκατ. δολάρια (αρχικό budget 379 εκατ. δολ.).
Η ταινία έκανε άνοιγμα με 90,1 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο. Απέφερε 241 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 804,6 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, φτάνοντας συνολικά τo 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.
Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron
Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης ταινίας, καθώς δεν έχει εκδοθεί επίσημο έγγραφο σχετικά με το συνολικό κόστος παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών μάρκετινγκ, ωστόσο σύμφωνα με την εκτελεστική αντιπρόεδρο των Marvel Studios, Victoria Alonso, ο προϋπολογισμός ήταν 365 εκατ. δολάρια (προσαρμοσμένο budget 457 εκατ. δολ.).
Η ταινία είχε και εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, γινόμενη η τέταρτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις για το 2015 και φτάνοντας μέχρι την πέμπτη θέση της λίστας των ταινιών με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών.
Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου
Είναι το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών Οι Πειρατές της Καραϊβικής και αποτελεί άμεση συνέχεια της δεύτερης ταινίας Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού.
Με προϋπολογισμό 300 εκατ. δολάρια (προσαρμοσμένο budget 430 εκατ. δολ.), η ταινία έκανε άνοιγμα τριημέρου στην πρώτη θέση με 114,7 εκατ. δολάρια. Στο αμερικανικό box office συγκέντρωσε συνολικά 309,4 εκατ. δολάρια και στον υπόλοιπο κόσμο έφτασε τα 651,5 εκατ. δολάρια. Παγκοσμίως απέφερε 960.9 εκατ. δολάρια. Ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική για το 2007 και η πρώτη παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα εί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss