Όταν η ταινία Πολύ Αργά Για Δάκρυα μάζεψε τα πιο εντυπωσιακά ονόματα της εποχής – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

O Γιώργος Φούντας στην πολύ μεγάλη καριέρα του συνεργάστηκε ελάχιστες φορές με την Finos Film, κάτι που σαφώς προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του σπουδαίου ταλέντου του εν λόγω ηθοποιού, αλλά και της στρατηγικής του Φίνου να συμπεριλαμβάνει στα καστ των ταινιών του τους κορυφαίους ηθοποιούς.

Οι λόγοι που οι δύο πλευρές δεν συνεργάστηκαν περισσότερες φορές, δεν είναι γνωστοί. Άλλοι λένε ότι έφταιγε ο δύσκολος χαρακτήρας του Φούντα και η στάση ζωής που είχε να απεχθάνεται κάθε τι συστημικό. Άλλοι λένε ότι ο Φίνος δεν τον ήθελε, ακριβώς επειδή γνώριζε τον χαρακτήρα του και φοβόνταν μήπως του δημιουργήσει προβλήματα. Τέλος, υπάρχουν άνθρωποι του χώρου που λένε ότι απλά δεν έτυχε. Ότι από όλα κι αν ισχύει, είναι γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχασαν.
Πάντως, το πέρασμα του Φούντα από την Finos Film δεν ήταν ούτε τυπικό, ούτε μέτριο. Ήταν εξαιρετικό. Χαρακτηριστικό δείγμα η ταινία «Πολύ αργά για δάκρυα», η οποία γυρίστηκε το 1968, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Φούντα, πλαισιωμένο από σπουδαίους ηθοποιούς, όπως τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Ανδρέα Μπάρκουλη, τον Κώστα Καρρά, την Τασσώ Καββαδία, τον Λαυρέντη Διανέλλο, τη Νόρα Βαλσάμη, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τον Άγγελο Μαυρόπουλο, την Ειρήνη Κουμαριανού, αλλά και την νεαρότατη τότε Καίτη Παπανίκα, που έκανε τα πρώτα της βήματα στον Φίνο.
Ήταν ένα πραγματικά εξαιρετικό καστ, που υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του ανερχόμενου τότε αλλά εξαιρετικά ταλαντούχου Πάνου Γλυκοφρύδη, ανέδειξε την ταιν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss