Περίπου 1 δισ. δολάρια η ζημιά για απάτες με κρυπτονομίσματα το 2021

Σε έκθεση της, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) συγκέντρωσε τα περιστατικά οικονομικής εξαπάτησης που της καταγγέλθηκαν από πολίτες το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2021 έως και το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 46.000 άτομα κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα απάτης σε περιστατικά τα οποία αφορούσαν τη χρήση κρυπτονομισμάτων, με τη ζημιά να ανέρχεται στα 2.600 δολάρια ανά άτομο. Το συνολικό ποσό υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Από τις συνολικές απάτες που αναφέρθηκαν, στο 70% χρησιμοποιήθηκε το Bitcoin ως νόμισμα πληρωμής, στο 10% το Tether, στο 9% το Ether και το υπόλοιπο ποσοστό κατανεμήθηκε μεταξύ άλλων κρυπτονομισμάτων. 
Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθεί ότι το Bitcoin αναγνωρίζεται ως το πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα, ενώ το ευρέως διαδεδομένο Ether χρησιμοποιείται στην αγορά των NFT, τομέας όπου επίσης έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός περιστατικών εξαπάτησης.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως προκύπτει από τις σχετικές καταγγελίες, ήταν οι απάτες που σχετίζονταν με την επένδυση στα κρυπτονομίσματα, καθώς αυτές ανήλθαν στα 575 εκατομμύρια δολάρια περίπου, αντιστοιχώντας σχεδόν στα μισά του συνόλου. Αυτού του είδους οι απάτες στοχοποιούν κατά κύριο λόγο άπειρους και ερασιτέχνες χρήστες, οι οποίοι επιθυμούν να μπουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, με το να τους υπόσχονται μικρές επενδύσεις και τεράστια κέρδη, τα οποία, προφανώς, ποτέ δεν έρχονται.
Μία δεύτερη κατηγορία απάτης με σημαντική έκταση αφορά περιστατικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss