Πέθανε ο άνδρας που του είχε γίνει μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο David Bennett, ο πρώτος άνδρας στον οποίο έγινε μεταμόσχευση καρδιάς με μόσχευμα από χοίρο.

Όπως αναφέρουν οι nytimes.com τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο «δεν είναι σαφές εάν το σώμα του είχε απορρίψει το ξένο όργανο».

«Δεν εντοπίστηκε καμία προφανής αιτία τη στιγμή του θανάτου του», ανέφερε επίσης εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Μάλιστα, ο Δρ. Bartley Griffith, ο χειρουργός που πραγματοποίησε τη μεταμόσχευση, τόνισε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου είναι «συντετριμμένο» από τον θάνατο του David Bennett.

«Αποδείχθηκε γενναίος και ευγενής ασθενής που πάλεψε μέχρι το τέλος», είπε και συμπλήρωσε ότι «ο Μπένετ έγινε γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για το θάρρος του και τη σταθερή του θέληση να ζήσει».

Να σημειωθεί επίσης, ότι το μόσχευμα από χοίρο ήταν η τελευταία ελπίδα για να σωθεί η ζωή του άνδρα, ενώ δεν είχε γίνει σαφές ποιο θεωρείται ότι ήταν το προσδόκιμο ζωής του.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χορήγησε ειδική άδεια για τη διενέργεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης με το σκεπτικό ότι αλλιώς ο ασθενής θα είχε πεθάνει.

Λίγα λόγια για τον David Bennett

Όπως αναφέρει το BBC, ο David Bennett είχε καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι στον Έντουαρντ Σούμακερ το 1988.

Η Λέσλι Σούμακερ Ντάουνι, της οποίας ο αδερφός πέθανε το 2007, είπε ότι θεωρεί πως η επέμβαση δεν άξιζε στον Ντέηβιντ Μπένετ.

Ωστόσο η ομάδα που επιλήφθηκε της μεταμόσχευσης είπε ότι το ποινικό παρελθόν κάποιου δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει λόγο άρνησης θεραπείας.

«Είναι υποχρέωση οποιουδήποτε νοσοκομείου ή οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης να παρέχει φροντίδα σε κάθε ασθενή που περνά τις πόρτες του με βάση τις ιατρικές του ανάγκες», είχαν πει στους New York Times αξιωματούχοι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.