Ποδαρικό στο 2017 με αυξήσεις σε καύσιμα και καφέ

Σημαντικές αυξήσεις από την Πρωταχρονιά σε μια σειρά από έμμεσους φόρους.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση αγγίζει τα 8 λεπτά ανά λίτρο και στο υγραέριο κίνησης τα 10 λεπτά το λίτρο.

Από τη Δευτέρα και ο καφές θα είναι ακριβότερος, με την επιβάρυνση ανά κιλό καφέ για την αγορά από το ράφι να αναμένεται να κυμανθεί κατά μέσο όρο σε ποσοστό περί το 25%.

Το κύμα των αυξήσεων θα πλήξει και τα τσιγάρα, τουλάχιστον κατά μισό ευρώ στο πακέτο, ενώ στο σακουλάκι καπνού η αύξηση μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα ευρώ.

Ειδικός φόρος κατανάλωσης επιβάλλεται και στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Από τη νέα χρονιά, οι καταναλωτές θα δουν φουσκωμένους και τους λογαριασμούς της σταθερής τηλεφωνίας και του Internet έως και 6%.

Στα παραπάνω θα πρέπει βεβαίως να προστεθούν και οι αυξήσεις-φωτιά στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, βάση υπολογισμού των εισφορών θα αποτελεί το εισόδημα που προκύπτει από το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο φορολογικό έτος. Συνεπώς, για το 2017 θα χρησιμοποιηθεί το εισόδημα του 2015 και το 2016, όταν εκκαθαριστεί.

Κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζονται τα 586 ευρώ, ενώ η εισφορά 20% για κύρια ασφάλιση και 6,95% για υγεία θα υπολογίζεται, επί αυτού του ποσού, σε περίπτωση που το φορολογητέο εισόδημα είναι χαμηλότερο από τα 7.000 ευρώ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss