Ποιοι οδηγοί θα χάνουν μια για πάντα το δίπλωμα οδήγησής τους; – Τι ορίζει ο ΚΟΚ;

Με την ασφάλεια στους δρόμους σαν απόλυτη προτεραιότητα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) επιβάλλει παραδειγματικές τιμωρίες για τους οδηγούς που παραβιάζουν τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας.

Αδιαμφισβήτητα, δεν είναι όλες οι παραβάσεις ίδιας σημασίας! Συνεπώς, τα πρόστιμα και οι ποινές προσαρμόζονται με βάση τον κίνδυνο που προκαλεί κάθε παράβαση!

Ο πέλεκυς πέφτει βαρύς κι ανελέητος για τις παραβάσεις που απειλούν τους συνοδηγούς και τους πεζούς. Συγκεκριμένα, όταν πρόκειται για παραβάσεις όπως η αλκοόλ, η τιμωρία θα είναι υποδειγματική και οι ποινές που θα επιβάλλονται θα διαρκούν για αρκετό διάστημα!

Οι ανεύθυνοι οδηγοί, οι οποίοι αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι μαθήσεως, είναι πιθανό να χάσουν ακόμα και το δίπλωμά τους δια βίου, στην περίπτωση που παραβιάζουν βαρέως και κατ’ εξακολούθηση τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ορίζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός παραβάσεων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και αν η παράβαση επαναληφθεί, τότε αντίο δίπλωμα οδήγησης για πάντα!

Τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ);

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι αυστηρός και σαφής: «Σε περίπτωση διάπραξης των παραβάσεων που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ, των παραβάσεων της πινακίδας Ρ-2 (το STOP) και του ερυθρού σηματοδότη, των παραβάσεων που συνδέονται με την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων (κόντρες, παντιλίκια κ.α.), καθώς και των παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται δια βίου».

Ως εκ τούτου, όταν η παράβαση επαναλαμβάνεται τρεις φορές σε πέντε χρόνια, τότε το κράτος να αφαιρέσει από τον οδηγό την άδεια οδήγησης. Τέλος, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν γνωρίζει τη λέξη «ελαφρύτερη ποινή», γι’ αυτό δεν προβλέπει την μείωση του προστίμου κατά 50% σε αυτές τις περιπτώσεις, για ευνόητους λόγους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss