Πολιτισμός: 1 εκατ. ευρώ για παραγωγές κλασικού χορού

Ο πολιτισμός ενισχύεται με το ποσό των 1.015.000 ευρώ επιχορηγεί συνολικά το ΥΠΠΟΑ 32 φορείς για την υλοποίηση παραγωγών κλασικού και σύγχρονου χορού.

Ειδικότερα, η Γνωμοδοτική Επιτροπή μελέτησε τις προτάσεις παραγωγών ογδόντα έξι φορέων που υπεβλήθησαν εμπρόθεσμα, στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ για το έτος 2021. Από τους 86 φορείς, 69 προέρχονται από την Αττική και 17 ομάδες προέρχονται από την Περιφέρεια.

Πολιτισμός

Πόσα αιτήματα υποβλήθησαν

Για τον διετή προγραμματισμό υποβλήθησαν 16 αιτήματα από 13 της Αττικής και 3 ομάδες της Περιφέρειας. Για τον μονοετή προγραμματισμό υπέβαλλαν αιτήσεις επιχορήγησης συνολικά 70 φορείς. Από αυτούς, οι 56 ομάδες προέρχονται από την Αττική και οι 14 ομάδες προέρχονται από την Περιφέρεια.

Πολιτισμός: Το Διεθνές φεστιβάλ Καλαμάτας

Από την περασμένη Παρασκευή – και ως την Κυριακή 25 Ιουλίου- η Καλαμάτα γίνεται ένα «νησί», ένας τόπος αποκομμένος από κάθε τι έξω από αυτόν, σαν μια ζώνη όπου η αμηχανία του να συνυπάρχουμε, ξανά, καταρρέει. Περισσότερο από κάθε άλλη μορφή τέχνης, ο χορός μέσα στον κύκλο της πανδημίας γίνεται μια εικόνα από το μέλλον μας. Το νιώθεις αυτό στην Καλαμάτα. Στην πόλη που ζει το μακρύ της καλοκαίρι με την παραλία κατάμεστη, φουσκωτές πολιτείες μέσα στη θάλασσα, μπαρ γεμάτα ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και μέσα σε αυτή την κλασική, αμετακίνητη εικόνα καλοκαιριού, ως πλάσματα από άλλο σύμπαν κυκλοφορούν χορευτές από όλο τον κόσμο και ένα κοινό πιστό που με κάθε τρόπο επιστρέφει για το Φεστιβάλ Χορού, που υπογράφει ξανά με μοναδικό τρόπο η καλλιτεχνική διευθυντρία Λίντα Καπετανέα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss