Πότε μπαίνει το επίδομα ανεργίας;

Το επίδομα ανεργίας πληρώνεται στους εγγεγραμένους άνεργους της χώρας από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ανέρχεται στα 479,61 ευρώ και πρόκειται για σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Πώς ορίζεται το ύψος του επιδόματος;

Αξίζει να αναφέρουμε πως το ύψος του επιδόματος ανεργίας ορίζεται σύμφωνα με τις παρακάτω παραμέρτους:

  • Σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξαρτήτως από το αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Ποιους αφορά;

Το επίδομα ανεργίας είναι μια πληρωμή η οποία χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση έληξε. Να σημειωθεί πως για να πληρωθείτε για το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένος στα Μητρώα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ.)

Η χρονική διάρκεια εργασίας θα πρέπει να είναι από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Πότε πληρώνεται;

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ρυθμίσεις, η καταβολή των μηνιαίων επιδομάτων γίνεται πλέον μια φορά την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το επίδομα ανεργίας πληρώνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε εβδομάδας (Παρασκευή) με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού κάθε δικαιούχου.

Η πίστωση περιλαμβάνει τις αξιώσεις που αφορούν στις ημέρες Δευτέρα έως Κυριακή, δηλαδή το επίδομα καταβάλλεται δεδουλευμένο Δευτέρα έως Παρασκευή και προπληρώνεται το Σάββατο και η Κυριακή. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss