Προειδοποίηση Π.Ο.Υ. – Μετάλλαξη Όμικρον: Έρχεται «θύελλα» με αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) προειδοποίησε τις χώρες της γηραιάς ηπείρου να προετοιμαστούν για μια «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων κορονοϊού.

Και αυτό, καθώς όπως εξήγησε ο ίδιος, η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται, ενώ επισήμανε, παράλληλα, ότι μέχρι στιγμής η παραλλαγή αυτή κυκλοφορεί κυρίως μεταξύ νεαρών ενηλίκων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφότου εμφανίστηκε η Όμικρον, στα τέλη Νοεμβρίου, το νέο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 38 από τις 53 χώρες που ανήκουν στο ευρωπαϊκό τμήμα του Π.Ο.Υ.

Μάλιστα, έχει ήδη επικρατήσει σε πολλές από αυτές, όπως στη Δανία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη.

«Βλέπουμε άλλη μια θύελλα να έρχεται. Μέσα σε μερικές εβδομάδες η Όμικρον θα επικρατήσει σε περισσότερες χώρες της περιοχής, ωθώντας τα ήδη πιεσμένα συστήματα υγείας στο χείλος του γκρεμού», τόνισε ο ίδιος.

Επισημαίνεται πως στο ευρωπαϊκό τμήμα του Οργανισμού υπάγονται, μεταξύ άλλων, η Ρωσία, άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και η Τουρκία.

Τα δεδομένα του Π.Ο.Υ. δείχνουν ότι η περιοχή αυτή, λοιπόν, κατέγραφε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19, σε σύγκριση με τον πληθυσμό της, από οποιαδήποτε άλλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss