Προειδοποίηση Πούτιν: Θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές των τροφίμων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, δήλωσε πως οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω, εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων σε ολόκληρο των κόσμων.

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους.

Δραματική η κατάσταση στη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται με καθημερινούς θανάτους αμάχων, βομβαρδισμούς σε διάφορες πόλεις της χώρας και σφοδρές συγκρούσεις.

Μάλιστα, στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν φαγητό, νερό, θέρμανση, ηλεκτρισμό ή ιατρική περίθαλψη εν μέσω μιας «ολοένα και πιο δεινής και απελπισμένης» ανθρωπιστικής κατάστασης, όπως αναφέρει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και αναμεταδίδει ο Guardian.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της οργάνωσης, Σάσα Βόλκοφ, ανέφερε ότι «πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι δεν έχουν φαγητό για παιδιά», προσθέτοντας ότι όλα τα καταστήματα και τα φαρμακεία λεηλατήθηκαν πριν από αρκετές ημέρες και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν λόγω του κρύου.

«Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να τσακώνονται για το φαγητό. Κάποιοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο ενός ανθρώπου για να του πάρουν τη βενζίνη, είπε ο Σάσα Βολκόφ. Έχει ήδη οργανωθεί μια «μαύρη αγορά», όπου μπορεί κανείς να βρει λαχανικά, όχι όμως κρέας. Και συμπλήρωσε επίσης πως οι κάτοικοι δεν έχουν πού να πάνε και συχνά μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss