Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Βίωσα κακοποιητικές συμπεριφορές και για τα αγόρια είναι δύσκολο»

Με αφορμή την παράσταση «Έγκλημα και τιμωρία» στο θέατρο Πορεία, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα Αυγή και τον Χρήστο Τζίφα. Ο γνωστός πρωταγωνιστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εικόνα του καλλιτεχνικού χώρου μετά τις καταγγελίες του metoo ενώ αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά.

  • Στη δουλειά σου έχουν αλλάξει πράγματα μετά το metoo;

Και βέβαια. Βλέπω βελτίωση στις συμπεριφορές συνολικά στη δουλειά. Αυτό είναι κέρδος. Γι’ αυτό σου είπα ότι ήταν και είναι απαραίτητο ως κίνημα. Απλώς θέλει προσοχή και δεν χρειάζονται παρωπίδες, ώστε να αποφύγουμε ένα άλλο άκρο.

  • Εσύ έχεις βιώσει αντίστοιχα πράγματα ή ως αγόρι τη γλύτωσες;

Ναι, έχω βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές. Και για τα αγόρια είναι δύσκολο. Όταν είσαι νέος και μπαίνεις σ’ αυτή τη δουλειά, είναι δύσκολο. Παρενοχλήσεις δέχονται και τα κορίτσια και τα αγόρια. Υπάρχουν η ψυχολογική πίεση, η λεκτική κακοποίηση που μπορεί να υποστείς και δε είναι καθόλου εύκολα αυτά. Μπορεί να είναι πιο εύκολο κοινωνικά για ένα αγόρι να αμυνθεί. Αλλά δεν είναι για όλα τα αγόρια εύκολο. Αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι ότι η εποχή μας έχει έλλειψη πίστης. Και δεν μιλάω για θρησκευτική φυσικά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss