Πυροσβεστική: Στη βόρεια Εύβοια εντοπίζεται το πρόβλημα από την κακοκαιρία – 260 χιλιοστά βροχής στη Βατερή

Σε πλήρη ετοιμότητα και ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλες τις περιφέρειες και περιοχές της χώρας μας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία ή αναμένεται να πληγούν από τις έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως δε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στην περιφέρεια Θεσσαλίας που τόσο έχει δοκιμαστεί τις τελευταίες 15-20 μέρες, όπως δήλωσε ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος, Θανάσης Μπαλάφας σε ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Παράλληλα, επισήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη βόρεια Εύβοια.

«Αυτή την στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται περιορισμένα στη βόρεια Εύβοια, όπου το Πυροσβεστικό Σώμα έχει κληθεί σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων, 10 περιπτώσεις για κοπή δέντρων και σε 8 περιπτώσεις έχουμε κινητοποιηθεί ώστε να μεταφέρουμε συμπολίτες μας σε ασφαλή σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι τα προβλήματα εκεί εντοπίζονται σε διάφορα σημεία που έχουν κοπεί οι οδικές αρτηρίες εξαιτίας της αύξησης του ορίου του νερού σε χειμάρρους ή από την καθίζηση φερτών υλικών.

«Κι εκεί η συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και με τους τοπικούς δήμους είναι άριστη. Ήδη υπάρχουν χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας καθώς και του στρατού έτσι ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να δοθούν όλοι οι δρόμοι σε κυκλοφορία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή αναμένεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η κατά τόπους βροχόπτωση να είναι έντονη θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε και να ενισχύουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να μειώσουμε στο μέτρο του δυνατού τις όποιες αρνητικές συνέπειες εμφανιστούν από την βροχόπτωση», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας.

Σχετικά με την περιφέρεια Θεσσαλίας και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως είπε, προσωπικό και μέσα από γειτονικές περιφέρειες όπως η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική Μακεδονία έχουν ήδη κληθεί να συνδράμουν ή είναι έτοιμες να συνδράμουν σε περίπτωση που τα φαινόμενα γίνουν πιο απαιτητικά.

«Έχουμε σε αυτές τις περιοχές κλιμακώσει δυνάμεις και από την 1η, την 2η, την 7η και την 8η ΕΜΑΚ με βάρκες και με εκπαιδευμένο προσωπικό στα ορμητικά νερά καθώς και αυτοδύτες. Έχουμε κλιμακώσει από το πρωί σήμερα σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικά σημεία αυτό το προσωπικό και αυτά τα μέσα προσπαθώντας να ακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου. Ουσιαστικά αλλάζουμε τόπο στις δυνάμεις μας έτσι ώστε να είναι πιο άμεση και γρήγορη η ανταπόκριση στις περιοχές που αναμένουμε το επόμενο δίωρο, τρίωρο να χτυπήσει το φαινόμενο», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ επισήμανε ότι έχουν δημιουργηθεί σταθμοί βάσεις με προσωπικό της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του στρατού.

«Έχουμε σε άψογη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε σημεία, όπου έχουμε αποφασίσει σε συντονιστικά και με την πολιτική περιφέρεια και με τους δήμους , δημιουργήσει σταθμούς βάσεις όπου μέσα υπάρχει προσωπικό και από την Πυροσβεστική και από την ΕΛΑΣ και από το στρατό, έτσι ώστε ανάλογα με το που θα συναντήσουμε ένα πρόβλημα να μπορούμε να το λύνουμε σχετικά γρήγορα και όσο γίνεται περισσότερο αποτελεσματικά», σημείωσε ο κ. Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του για την προσπάθειά τους όλες αυτές τις ημέρες, το προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των περιφερειών και των δήμων που έχουν συνεργαστεί μαζί τους και όλους τους εθελοντές.

«Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και σήμερα τη νύχτα. Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε έτσι κάποιο φαινόμενο που θα μας είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας. Θα πρέπει να μάθουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες. Αυτό έχει γίνει μέχρι τώρα. Τουλάχιστον σήμερα, χθες και προχθές, με αποτέλεσμα να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό τις περιπτώσεις των ατυχημάτων που χρειάστηκε να επέμβουμε», κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

260 χιλιοστά βροχής έπεσαν στη Βατερή Ευβοίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα έως σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Βατερή (260 χιλιοστά), στην Ιστιαία (226 χιλιοστά) και στη Μακρυκάπα (203 χιλιοστά). Ακολουθεί ο Κονιακός Φωκίδας (158 χιλιοστά) και ο Βόλος (113 χιλιοστά).

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss