Σάρωσε η γιορτή του σινεμά, αλλά χρειάζονται στήριξη οι κινηματογράφοι – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Η Γιορτή του Σινεμά την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου με τιμή εισιτηρίου τα 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες, προβολές και ταινίες για όλη την Ελλάδα ήταν άκρως επιτυχημένη, με πάνω από 110.000 εισιτήρια μέσα σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα τα 110.934 εισιτήρια την περασμένη Πέμπτη, αναμφίβολα και αποτελούν επιτυχία, ωστόσο μήπως να υπάρξει και μια γενικότερη έμπρακτη στήριξη στο σινεμά από όλες τις πλευρές και σε όλες τις κατευθύνσεις;
Συνολικά σε ένα τετραήμερο με την επόμενη της “γιορτής” να είναι αργία (συνεπώς και πολλοί έφυγαν για εκδρομές) τα εισιτήρια ήταν 185.000 περίπου με τα σχεδόν 110.000 από αυτά να ανήκουν στην πρωτοβουλία αυτή.
Δεδομένα, η τιμή του εισιτηρίου ενδεχομένως να λειτουργεί αποτρεπτικά για μερίδα θεατών τις περισσότερες μέρες το χρόνου και όταν δεν υπάρχει μερικές συγκεκριμένες προσφορές. Η αγάπη για το σινεμά είναι δεδομένη από αρκετούς θεατές και σίγουρα κάποιοι απλά πήγαν και μόνο βάση της συγκεκριμένης προσφοράς και ίσως αργήσουν (αν το κάνουν) να ξαναπατήσουν σε αίθουσα.
Στην εποχή του streaming και των ευκολιών του σπιτιού με τις εκάστοτε πλατφόρμες, μεγάλο μέρος του κοινού έχει αποσυρθεί από τις κινηματογραφικές αίθουσες, ειδικά κατά την διάρκεια της πανδημίας, αν και τα θερινά είχαν την τιμητική τους τα τελευταία καλοκαίρια. Μεγάλη συζήτηση και σίγουρα διαφορετικής φύσεως κινηματογράφοι οι θερινοί και χειμερινοί.
Το σινεμά το αγαπάμε και θα συνεχίσουμε ό,τι και να γίνει τα επόμενα χρόνια και ελπίζουμε να στηριχθούν απ’ όσους χρειάζεται (θεατές και μη), ωστόσο όλες οι πλευρές πρέπει να βοηθήσουν στο να μην φθίνει η εμπειρία της αίθουσας και να γίνει μια πιο τακτική έξοδος (και διέξοδος), όπως είναι ο καφές ή το ποτό σε μαγαζί.
Προφανώς και είναι δεδομένο πως η “γιορτή του σινεμά” θα επαναληφθεί (δεν ξέρουμε πόσο σύντομα), ωστόσο τα σινεμά έχουν ανάγκη τους θεατές πολύ πιο συχνά από προσφορές, γιορτές και πάει λέγοντας.
Δεν είμαστε φυσικά ειδικοί στο τι μέτρα πρέπει να παρθούν, ούτε φυσικά μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του μέσου θεατή, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss