Στέλιος Λουκίδης: Δεν θεωρώ ότι θα επιστρέψουν οι μάσκες στα σχολεία

Για την πορεία του κορονοϊού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας Στέλιος Λουκίδης. «Δεν θεωρώ ότι θα επιστρέψουν οι μάσκες στα σχολεία» τόνισε και μίλησε για τις μεταλλάξεις.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας επεσήμανε επίσης τις ουσιώδεις διαφοροποιήσεις που οφείλονται στην μετάλλαξη Όμικρον και τις επιπτώσεις της στη διαχείριση της πανδημίας.

«Αυτό το οποίο ξέρουμε το τελευταίο εξάμηνο και είναι μια παρατήρηση που την έχουμε δει και στις κλινικές μας είναι ότι έχουμε αρκετούς πλέον ασθενείς που νοσηλεύονται που δεν έχουν πνευμονίες και αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι και στην διαχείριση γιατί σημαίνει αυτόματα ότι δεν χρειάζονται υψηλές παροχές οξυγόνου και κυρίως δεν οδηγούνται σε έναν από τους πιο σκληρούς δείκτες της πανδημίας που είναι οι ΜΕΘ. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην διαχείριση της πανδημίας, κυρίως γιατί έχει εξαφανίσει σχεδόν τις ηλικίες 40-65 ετών που ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτή την βαρύτητα και κυρίως στους σκληρούς δείκτες» σημείωσε.

«Αν γυρίσει κανείς το ρολόι ένα χρόνο πίσω θα δει ότι ήταν ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον στην νοσηλεία με αυτό που έχουμε σήμερα» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ.

«Το τελευταίο εξάμηνο έχουν συνταγογραφηθεί περίπου 30.000 αντιικά φάρμακα σε ανθρώπους με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης και νοσηλείας, όπως επίσης και το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα έχει εισαχθεί ένα καινούριο μονοκλωνικό φάρμακο, το οποίο δίνεται σε ανθρώπους σαν πρόληψη, σαν εμβόλιο δηλαδή και αφορά άτομα που έχουν χαμηλή απαντητικότητα στον εμβολιασμό, άνθρωποι με πάρα πολύ χαμηλή άμυνα» είπε ο Στέλιος Λουκίδης.

«Άρα φτιάχνουμε ένα περιβάλλον που έχει περισσότερη σταθερότητα και μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερη αντιμετώπιση και πρόληψη» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Λουκίδης.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss