Στη Βουλή η σύμβαση «717» για την σηματοδότηση και τη διοίκηση στα τρένα

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δικογραφία για την πολυσυζητημένη σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύο ,η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Η ελληνική Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» της το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης φέρεται να «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες δύο πρώην υπουργών.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη δικογραφία αφορά τους πρώην υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. Η διαβίβαση του φακέλου, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων ήταν μονόδρομος.

Ο κύκλος των ερευνών από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είχε ανοίξει μήνες πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, με στόχο να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το έργο- σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη χώρα μας συνεχίζει την έρευνα της για τα μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν μπει στο «κάδρο».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss