Τελικά σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο κάηκαν 39.000 στρέμματα και όχι 15.000

Σε πλήρη κατάρριψη της επιχειρηματολογίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ την Τετάρτη μετά από την παντελή απουσία του για το πύρινο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής επιχείρησε να εμφανιστεί θριαμβευτής μιλώντας για «περιορισμένη» καταστροφή προχωρά το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι έγιναν στάχτη 15.000 στρέμματα εμφανίζοντας ως… επιτυχία της κυβέρνησης ό,τι συνέβη για τέσσερα 24ωρα σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι με το επιχείρημα ότι στη φωτιά του 2009 περίπου στην ίδια περιοχή είχαν καεί 150.000 στρέμματα.

Σύμφωνα, όμως, με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το σύστημα FireHub το οποίο καταγράφει δορυφορικά τις καμμένες εκτάσεις, στάχτη έγιναν συνολικά 3.912 εκτάρια, δηλαδή 39.120 στρέμματα (1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα).

Ο χάρτης που αναρτήθηκε από τους επιστήμονες είναι αποκαλυπτικός της τεράστιας καταστροφής, υπερδιπλάσιας από αυτήν που επιχείρησε να εμφανίσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ως «περιορισμένη» καταστροφή.

Είναι, δε, τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια εικόνα διαφορετική από την πραγματική που δεν μπόρεσαν να τα βρουν ούτε και μεταξύ τους. Έτσι ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου από την Τετάρτη μιλά για 18.500 στρέμματα καμένης γης, ισχυρισμό που επανέλαβε και το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική του εμφάνιση ενώ κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν λίγο αργότερα για 20.000 στρέμματα καμένης γης.

Δυστυχώς, όμως, για την κυβέρνηση τα επιστημονικά εργαλεία και όχι η επικοινωνιακή διαχείριση μιας τέτοιας μεγάλης καταστροφής, αποτυπώνουν την πραγματικότητα όπως είναι. Από την φωτιά που για τέσσερις ημέρες έκαψε την ανατολική Αττική στάχτη έγιναν 39.120 στρέμματα ενώ ο επίσημος απολογισμός περιλαμβάνει 23 καμμένα σπίτια, 5 επιχειρήσεις και 1 κατασκήνωση που καταστράφηκαν καθώς και αρκετά καμένα κτήματα.

Δείτε τον χάρτη του Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Οι δηλώσεις Τσίπρα για «περιορισμένη» καταστροφή στην Ανατολική Αττική:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss