Τέλος το πορνογραφικό περιεχόμενο από το Tumblr

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tumblr ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει κάθε είδους πορνογραφικό περιεχόμενο από τις 17 Δεκεμβρίου.

Το Tumblr, που ανήκει στο Yahoo, έχει μια μακρά παράδοση στο διαδίκτυο ότι ανέκαθεν επέτρεπε στους χρήστες να αναρτούν και να μοιράζονται πορνογραφικό περιεχόμενο. Είχε πρόσφατα προχωρήσει σε απαγόρευση της παιδικής πορνογραφίας, αλλά τώρα η απαγόρευση επεκτείνεται σε οποιοδήποτε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Η νέα αυστηρή πολιτική έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Tumblr είχε εξοβελισθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store της Apple λόγω φωτογραφιών παιδικής κακοποίησης που είχαν καταφέρει να περάσουν τα «φίλτρα» του και είχαν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του. Οι φωτογραφίες αφαιρέθηκαν μόλις έγιναν αντιληπτές, αλλά στο μεταξύ είχε γίνει η ζημιά στο «προφίλ» του Tumblr.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Tumblr, Τζεφ Ντ’Ονόριο, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε λόγο για «πολιτικής μηδενικής ανοχής» απέναντι σε τέτοιο περιεχόμενο και για βελτιωμένη πλέον ασφάλεια. Με βάση τους νέους κανονισμούς, οι χρήστες δεν θα μπορούν να «ανεβάζουν» πλέον εικόνες που περιέχουν «πραγματικά ανθρώπινα γεννητικά όργανα ή γυμνά στήθη γυναικών», συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε «τόσο φωτορεαλιστικού» που θα μπορούσε να θεωρηθεί πραγματικό.

Αναρτήσεις με γυμνό που θεωρούνται καλλιτεχνικής, εκπαιδευτικής ή πολιτικής φύσης, θα γίνονται κατ’ αρχήν αποδεκτές και δεν θα αφαιρούνται. Χρήστες που ήδη έχουν στο Tumblr αναρτήσει πορνογραφικό περιεχόμενο, θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τη νέα απαγόρευση και θα έχουν δικαίωμα είτε να υποβάλουν αίτημα ένστασης, είτε θα τους δίνονται οδηγίες «πώς θα διατηρήσουν τέτοιο περιεχόμενο εκτός πλέον της κοινότητας του Tumblr».

«Δεν υπάρχει έλλειψη στο Ίντερνετ από ιστότοπους, οι οποίοι φιλοξενούν περιεχόμενο για ενήλικες. Το αφήνουμε σε αυτούς τους χρήστες τι θα κάνουν πλέον, ενώ εμείς θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στο να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατό πιο φιλικό περιβάλλον για την κοινότητά μας», δήλωσε ο Ντ’Ονόριο.

Το Tumblr είχε ιδρυθεί στη Νέα Υόρκη το 2007 από τον Ντέηβιντ Καρπ και σήμερα φιλοξενεί περίπου 417 εκατομμύρια ιστολόγια χρηστών. Είχε εξαγορασθεί το 2013 από το Yahoo αντί 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ το 2017 το ίδιο το Yahoo (συνεπώς και το Tumblr) εξαγοράσθηκε από τη Verizon αντί 4,5 δισ. δολαρίων.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss