THE DURRELLS

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του 4ου κύκλου επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς THE DURRELLS στην Κέρκυρα

Ο 4ος κύκλος επεισοδίων της εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς THE DURRELLS των βρετανικών καναλιών ITV και PBS, ολοκλήρωσε 33 ημέρες γυρισμάτων στην Κέρκυρα στις 11 Οκτωβρίου. Ο νέος, και τελευταίος, κύκλος της σειράς αποτελείται από 6 επεισόδια. Όλοι οι προηγούμενοι κύκλοι επεισοδίων πραγματοποίησαν γυρίσματα στην Κέρκυρα, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, ενός από τα δεκαοχτώ (18) προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία της Ελλάδας.

Η σειρά βασίζεται στην αυτοβιογραφική τριλογία της Κέρκυρας του Τζέραλντ Ντάρελ, φυσιοδίφη, εξερευνητή και συγγραφέα, η οποία εξιστορεί την εγκατάσταση της οικογένειας του στο νησί το 1933.

Το σενάριο του 4ου κύκλου επεισοδίων υπογράφει ακόμη μια φορά ο υποψήφιος για βραβείο BAFTA Simon Nye (Men Behaving Badly, Reggie Perrin). Τους βασικούς ρόλους της οικογένειας των Ντάρελ παίζουν ο Josh OConnor (Lawrence, Les Miserables), η Callum Woodhouse (Leslie, Cold Feet), η Daisy Waterstone (Margo) και ο Milo Parker (Gerald, Mr Holmes). Την παραγωγή υπογράφει η εταιρία Sid Gentle Films Ltd. σε συμπαραγωγή με την Masterpiece. Στον τελευταίο κύκλο επεισοδίων η διακεκριμένη ηθοποιός Keeley Hawes (The Missing, Bodyguard) επαναλαμβάνει τον ρόλο της μητριαρχικής Λουίζα Νταρέλ στα τελευταία ηλιόλουστα επεισόδια της σειράς. Παίζουν ακόμη ο Αλέξης Γεωργούλης (My Life in Ruins) στο ρόλο του γοητευτικού Σπύρου, η Miles Jupp (Howards End) στο ρόλο της ξαδέλφης Μπάζιλ, η Anna Savva (Genius) ως οικονόμος Λουγκαρέτζια, ο Γιώργος Καραμίχος (Love Is…) ως Δρ. Στεφανίδης και η Lucy Black (Jericho) στο ρόλο της Φλόρενς Πετρίδη. Σκηνοθετεί ο Roger Goldby (Call the Midwife) και ο Steve Barron (Treasure Island), ο οποίος σκηνοθέτησε το πρώτο επεισόδιο του 1ου κύκλου και επέστρεψε για να σκηνοθετήσει το φινάλε. Ο Christopher Hall επέστρεψε ως παραγωγός.

Tο Hellenic Film Commission ζήτησε από τους παραγωγούς να περιγράψουν την εμπειρία τους από τα γυρίσματα στην Κέρκυρα.

«Είμαστε ευτυχείς που είχαμε μια τόσο ισχυρή και δημιουργική σχέση τόσο με την Κέρκυρα όσο και με τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα. Η κινηματογράφηση στον τόπο που τόσο αγάπησε ο Τζέραλντ Ντάρελ και τα εκατομμύρια των θεατών, συνέβαλε καθοριστικά στην τεράστια επιτυχία της σειράς. Εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα από την προθυμία, τη σκληρή δουλειά και την ικανότητα των ελληνικών κινηματογραφικών συνεργείων και των τεχνικών τους και κάναμε πολλούς φίλους ζωής. Οι τοποθεσίες είναι όμορφες και στην περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή δυσκολία, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους υπευθύνους ώστε να διευκολυνθεί το γύρισμα με λεπτούς και σωστούς χειρισμούς. Λατρεύουμε να κάνουμε γυρίσματα στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα», μας είπε η Sally Woodward Gentle, Executive Producer της σειράς, περιγράφοντας την εμπειρία της στην Ελλάδα.

«Γυρίζοντας τους DURRELLS στην Κέρκυρα ήταν μια απολαυστική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ερωτευτήκαμε το νησί, τις εκπληκτικές τοποθεσίες, την ομορφιά της αρχιτεκτονικής και τη φιλικότητα των κατοίκων του. Πέρα από αυτό, το μικτό συνεργείο αποτελούμενο από Βρετανούς, Αθηναίους και ντόπιους Κερκυραίους τεχνικούς οδήγησε σε μια πολύ αρμονική, τολμώ να πω, ευρωπαϊκή εμπειρία γυρισμάτων. Ως παραγωγός, ανυπομονώ να ξανακάνω γύρισμα στην Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι τα νέα οικονομικά κίνητρα θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ξανασυμβεί», σχολίασε για το Hellenic Film Commission ο Christopher Hall, Παραγωγός της σειράς.

«Ως έμπειρος Έλληνας επαγγελματίας στον κινηματογράφο τα τελευταία 20 χρόνια, συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να ενθαρρύνει οποιαδήποτε κινηματογραφική παραγωγή, είτε τηλεοπτική σειρά, είτε κινηματογραφική ταινία, είτε ντοκιμαντέρ. Το νέο ελληνικό επενδυτικό κίνητρο μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε εξαιρετικές τοποθεσίες, πολύ έμπειρους τεχνικούς, κινηματογραφικό εξοπλισμό και σπουδαίους ηθοποιούς, αλλά τα οικονομικά κίνητρα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της βιομηχανίας μας» προσθέτει ο Κώστας Ραφτόπουλος, υπεύθυνος εκτέλεσης παραγωγής της σειράς στην Ελλάδα.

Η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα είναι η Avion Films. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Κέρκυρα το συνεργείο αποτελούνταν από 80 Έλληνες (55 από την Κέρκυρα και 35 από την Αθηνά) και 90 μέλη από την Μεγάλη Βρετανία.

Τα γυρίσματα της σειράς στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν στις εξής τοποθεσίες: Κοντόκαλι, πόλη Κέρκυρας, Κουλούρα, Άγιος Στέφανος, Ερημίτης, Γαστούρι, Μπουκάρι, Παραμόνας, Πουλάδες, Δανίλια, Σκριπερό, Νησάκι, Χαλικούνας, Κουραμάδες και Σιναράδες.

Ο 4ος κύκλος επεισοδίων THE DURRELLS έχει εγκριθεί για ενίσχυση με cash rebate από το ΕΚΟΜΕ.

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα της σειράς στην Κέρκυρα, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss