Τι είναι το ChatGPT, το AI chatbot που εντυπωσιάζει τους πάντες

Καθηγητές, προγραμματιστές και δημοσιογράφοι μπορεί να μείνουν άνεργοι σε λίγα χρόνια, αφού το τελευταίο chatbot από το ίδρυμα OpenAI που ίδρυσε ο Elon Musk εντυπωσιάζει με την ικανότητά του να γράφει κείμενα και τη δυνατότητα να ολοκληρώνει πολύπλοκες εργασίες με εύκολο τρόπο.

Το σύστημα, που ονομάζεται ChatGPT, είναι η τελευταία εξέλιξη στη σειρά GPT που αποτελείται από projects τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν κείμενο. Πριν από δύο χρόνια, το προηγούμενο A.I project της ομάδας, το GPT-3, ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα άρθρο γνώμης για τον Guardian, όμως το ChatGPT έχει σημαντικές πρόσθετες δυνατότητες.
Τις ημέρες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του, ακαδημαϊκοί δημιούργησαν απαντήσεις σε ερωτήματα εξετάσεων που, όπως λένε, θα είχαν ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική βαθμολογία αν υποβάλλονταν από έναν προπτυχιακό φοιτητή. Επιπλέον, προγραμματιστές χρησιμοποίησαν το εργαλείο για να λύσουν προκλήσεις προγραμματισμού σε άγνωστες γλώσσες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Ο Dan Gillmor, καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ζήτησε από το ChatGPT να αναλάβει μία από τις εργασίες που έχει δώσει στους φοιτητές του. Αυτή ήταν να γράψουν μια επιστολή σε έναν συγγενή τους δίνοντας συμβουλές σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. «Αν δεν είστε σίγουροι για τη νομιμότητα ενός ιστότοπου ή ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση για να δείτε αν άλλοι το έχουν αναφέρει ως απάτη», συμβούλευσε εν μέρει η τεχνητή νοημοσύνη.
«Θα του έδινα έναν καλό βαθμό», δήλωσε ο Gillmor. «Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει».
Το OpenAI δήλωσε ότι η νέα τεχνητή νοημοσύνη δημιουργήθηκε με έμφαση στην ευκολί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss