Τips για την καταπολέμηση του στρες στις διακοπές

 Είναι γεγονός ότι ο αγχώδης άνθρωπος θα παραμείνει αγχώδης και κατά την διάρκεια των διακοπών του…φεύγουμε μακριά από τις υποχρεώσεις και την ρουτίνα της καθημερινότητάς μας αλλά πολλές «λάθος» επιλογές μπορούν να μας φορτώσουν

περιττό άγχος σε αυτή την πολυπόθητη άδεια. Σήμερα, μιλάμε λοιπόν, για μερικά tips που μπορούν να σας απαλλάξουν από το περιττό άγχος και να σας βοηθήσουν να απολαύσετε τις διακοπές σας.

  1. Να είστε οργανωμένοι: είναι πολύ σημαντικό να είστε οργανωμένοι και προετοιμασμένοι για όλα όταν ταξιδεύετε. Μην πάτε με κλειστά τα μάτια σε έναν προορισμό και προσπαθήστε να έχετε καλύψει πολλά σενάρια πριν πάτε, (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι πρέπει να πέσετε σε έναν κυκεώνα καταστροφολογίας!). Μπορείτε να μελετήσετε για παράδειγμα το μέρος που θα πάτε, τι μπορείτε να δείτε εκεί, που μπορείτε να φάτε ή να κάνετε το μπάνιο σας, εάν υπάρχει κάποιο κέντρο υγείας κτλ.
  2. Εάν χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο να κάνετε check in μέσω internet και να έχετε ενημερωθεί για το επιτρεπόμενο όριο υγρών που μπορείτε να έχετε μαζί σας. Εάν φοβάστε τα αεροπλάνα, μην πανικοβάλλεστε, είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς και πράγματι είναι σπάνιο να συμβεί κάποιο ατύχημα.
  3. Επιλέξτε την σωστή παρέα: καλό είναι να ταξιδεύετε με  φίλους που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς. Μια οικογένεια με μωρό δεν μπορεί να ταιριάξει στις διακοπές της με ένα ζευγάρι που αναζητούν ένα άλλο είδος διασκέδασης. Εάν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε καλά επιλέξτε άτομα που επικοινωνείτε και που έχουν τις ίδιες προτιμήσεις με εσάς.
  4. Κοιτάξτε τον εαυτό σας: εάν πάτε διακοπές με τα παιδιά σας είναι απόλυτα λογικό και φυσικό να κοιτάξετε πρώτα την βόλεψη και την διασκέδαση των παιδιών σας. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να χαλαρώσετε κι εσείς ο ίδιος στις διακοπές σας, σας αξίζει. Κάντε κάτι που αγαπάτε: πηγαίνετε για ψάρεμα, μια βόλτα για ψώνια, πιείτε ένα ποτήρι καλό και ακριβό κρασί, μιλήστε με τον σύντροφό σας όταν η υπόλοιπη οικογένεια κοιμάται. Κάντε ένα μασάζ ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Ακόμη και μια βουτιά μόνος σας στην θάλασσα όταν οι υπόλοιποι έχουν βγει και χαλαρώνουν κάτω από την ομπρέλα. Κοιτάξτε γύρω σας και εκτιμήστε τη στιγμή αυτή. Είναι όμορφη στιγμή και η ζωή σας την χάρισε απλόχερα. Αδειάστε το μυαλό από τα υπόλοιπα «σκουπίδια», πάρτε βαθιές ανάσες και νιώστε κομμάτι της φύσης…

 

  Παπακυργιάκη Χρύσα

   Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

    Blog: psuxis-logos.blogspot.gr

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss