Το Google Pixel 7 βοηθά άτομα με χαμηλή όραση να κάνουν λήψη άψογων selfies

Η λήψη φωτογραφιών είναι πολύ εύκολη στα smartphones στην εποχή μας όμως δυστυχώς για ορισμένους ανθρώπους, κάποια αναπηρία όπως η παράλυση και η μερική ή πλήρης τύφλωση, τους αναγκάζουν να βασίζονται σε άλλο άτομο για να τραβήξουν απλές φωτογραφίες και selfies.

Με τη σειρά Pixel 7 που ανακοίνωσε χθες, η Google εισάγει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Guided Frame, ένα χαρακτηριστικό προσβασιμότητας για να κάνει τη λήψη selfie πιο εύκολη, χωρίς κάποιος να χρειάζεται να βασίζετε σε άλλα άτομα.
Στην εκδήλωση Made by Google, η εταιρεία παρουσίασε την εμπειρία ενός τυφλού ατόμου που χρησιμοποιεί τη νέα λειτουργία Guided Frame, η οποία παρέχει οπτικοακουστικές υποδείξεις που βοηθούν στην καλύτερη λήψη selfies. Τα Pixel 7 και 7 Pro δίνουν φωνητικές οδηγίες και ενεργοποιούν την απτική αντίδραση προκειμένου να ενημερώσουν τον χρήστη για το πώς να καδράρει τέλεια τη φωτογραφία. Απλές οδηγίες όπως “μετακινήστε το τηλέφωνο προς τα πάνω/κάτω/αριστερά/δεξιά” χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τον χρήστη. Με βάση τις πληροφορίες που μοιράστηκε η Google, η ανίχνευση προσώπου φαίνεται επίσης να παίζει καθοριστικό ρόλο για να λειτουργήσει το Guided Frame.

Στη συνέχεια απλά ακολουθεί τις φωνητικές οδηγίες και τις ενδείξεις από την απτική αντίδραση, ώστε το τηλέφωνο να πραγματοποιήσει την τελική λήψη. Το τηλέφωνο τραβάει τη φωτογραφία αυτόματα όταν όλα είναι πλαισιωμένα και φωτισμένα με τον κατάλληλο τρόπο, και όπως έδειξε η Google στην εκδήλωση, ο χρήστης λαμβάνει ηχητική επι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss