Το quiz για την ταινία Die Hard που δεν πρέπει να κάνετε λάθος – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Χωρίς αμφισβήτηση η ταινία Die Hard πρόκειται για μια από τις πιο διαχρονικές και αναγνωρίσιμες περιπέτειες όλων των εποχών. Η έμπνευση του John McTiernan (είχε γυρίσει ένα χρόνο πριν το Predator) και των συνεργατών του, δημιούργησε μια ταινία κλασική στο είδος της και όχι μόνο. Εδώ μπορείτε να κάνετε και το σχετικό quiz για να δείτε πόσο καλά την ξέρετε.

Χρόνια τώρα γίνεται debate για το αν θεωρείται Χριστουγεννιάτικη ταινία, ενώ πλέον ο ίδιος ο σκηνοθέτης απάντησε ξεκάθαρα σε αυτό και έχουμε στο βιντεάκι παρακάτω μια ακόμα απόδειξη-επιβεβαίωση από την επιστήμη. Ο John McTiernan μίλησε στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και ανέφερε τα εξής: «Συμφώνησα να σκηνοθετήσω την ταινία με την προϋπόθεση ότι θα με άφηναν να παρουσιάσω τον John McClane ως έναν, απλό, καθημερινό άνθρωπο και αυτούς με την εξουσία στα χέρια τους ως αφελείς. Το συνεργείο και οι ηθοποιοί καταλάβαιναν απόλυτα αυτό που ήθελα να περάσω και το διασκέδασαν πολύ. Δεν σκοπεύαμε να φτιάξουμε μία χριστουγεννιάτικη ταινία. Αλλά η χαρά που πήραμε από αυτή, τη μετέτρεψαν σε χριστουγεννιάτικη».
[embedded content]
Η υπόθεση για όποιον δεν την θυμάται είναι η εξής: Λος Άντζελες, κέντρο της πόλης. Μια ομάδα από τρομοκράτες έχουν καταλάβει ένα πολυώροφο κτίριο, έχουν συλλάβει ομήρους και έχουν κηρύξει πόλεμο κατά των πάντων. Ένας μόνο άνθρωπος έχει καταφέρει να ξεφύγει: ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Ο Τζον ΜακΛέιν έρχεται στο Λος Άντζελες από τη Νέα Υόρκη για να περάσει τα Χριστούγεννα με τη γυναίκα του που εργάζεται εκεί. Κι ενώ την περιμένει στο γραφείο της, γίνεται η επίθεση των τρομοκρατών και η κατάληψη του κτιρίου. Ο ΜακΛέιν οπλισμένος μόνο με το υπηρεσιακό του περίστροφο, και με απίστευτο θάρρος και θράσος, θα ξεκινήσει τον προσωπικό του πόλεμο ενάντια στους τρομοκράτες.

Cineramen

Νίκος Δρίβας
Facebook Twitter Google+
Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Κριτική για την ταινία Darkling
08/12/2022

Μια ακόμα σειρά που κόπηκε από την πρώτη σεζόν είναι το Monarch
09/12/2022

O μοναδικός Anthony Hopkins
11/12/2022

Το quiz για την ταινία Die Hard που δεν πρέπει να κάνετε λάθος
11/12/2022

Μόνο ο Harrison Ford υπάρχει ως Indiana Jones
11/12/2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΜόνο ο Harrison Ford υπάρχει ως Indiana Jones

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss