Το “Lockdown Mode” της Apple στοχεύει να φτάσει το απόρρητο σε άλλο επ

Το χαρακτηριστικό φαίνεται σαν μια άμεση απάντηση στο φιάσκο που προκλήθηκε από το διαβόητο λογισμικό κατασκοπείας Pegasus. Παρόλο που η Apple βελτιώνει συνεχώς την ασφάλεια των συσκευών της εισάγοντας πολλές νέες δυνατότητες απορρήτου, η εταιρεία πηγαίνει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο μέσω μιας δυνατότητας που ονομάζει «Lockdown Mode».

Η δυνατότητα προορίζεται κυρίως για δημοσιογράφους, πολιτικούς και άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για λογισμικό υποκλοπής που χρηματοδοτείται από το κράτος, όπως το διαβόητο λογισμικό κατασκοπείας Pegasus. Αλλά όχι μόνο, οποιοσδήποτε εκτελεί iOS 16, iPadOS 16 και macOS Ventura μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία κλειδώματος.
Σε αντίθεση με τα συνήθη μέτρα απορρήτου που ενισχύουν την ασφάλεια της συσκευής αλλά δεν απενεργοποιούν τις λειτουργίες, η λειτουργία κλειδώματος διακόπτει τους κοινούς φορείς επιθέσεων που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση στις στοχευμένες συσκευές. Αυτό περιλαμβάνει την απενεργοποίηση της απόδοσης Javascript Just-In-Time (JIT) κατά την περιήγηση στον Ιστό, τον αποκλεισμό τύπων συνημμένων μηνυμάτων εκτός από εικόνες, την απενεργοποίηση των προεπισκοπήσεων συνδέσμων και τη διακοπή κλήσεων FaceTime από άγνωστες πηγές μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Μηχανικής και Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας της Apple, Ivan Krstić, «Η λειτουργία Lockdown είναι μια πρωτοποριακή ικανότητα που αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας να προστατεύουμε τους χρήστες ακόμη και από τις πιο σπάνιες, πιο εξελιγμένες επιθέσεις. Ενώ η συντριπτική πλειο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss