Το Requiem For A Dream είναι από τις ταινίες που σου μένουν για πάντα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Με φοντο τις εγκαταλελειμμενες παραλιες και τα αποσαθρωμενα κτηρια του Κονι Άιλαντ, το Ρεκβιεμ Για Ενα Ονειρο αφηγειται τις παραλληλες ιστοριες, που εχουν ως συνδετικο κρικο τη σχεση μεταξυ της μοναχικης χηρας Σαρα Γκολντφαρμπ και του συμπαθητικου αλλα διχως στοχους υιου της. Η ευτραφης Σαρα, παρακινημενη απο την προοπτικη της εμφανισης της σε ενα τηλεοπτικο παιχνιδι, ξεκινα μια επικινδυνη διαιτα με χαπια ωστε να επανελθει στη νεανικη της φορμα. Αποτελεσμα, ο εφηβος γιος της, η κοπελα του κι ο κολλητος του φιλος να ξεκινησουν μια βουτια σε αργη κινηση απο την ανια στην καταστροφη των ναρκωτικων, ενω η κυρια Γκολντφαρμπ βυθιζεται στο δικο της εθισμο, τον χημικο θανατο που αντιμετωπιζει ως σωτηρια.

Aναμφίβολα, μια από τις πιο ιστορικές ταινίες πλέον, που έβαλε τον υπερταλαντούχο σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκυ για τα καλά στον χάρτη του Χόλιγουντ. Το “Π”, η πρώτη ταινία του, μας είχε δώσει άπειρα θετικά του δείγματα, αν και πολλούς από όσους το είδαν σίγουρα θα τους ξένισε η περίεργη κινηματογράφηση του.
Το Ρέκβιεμ για ένα όνειρο, είναι μια απόλυτα απαισιόδοξη ταινία. Οι συνέπειες όλων εκείνων των πραγμάτων που αν “κατρακυλήσει” κάποιος και δεν ελέγξει, μπορούν να τον οδηγήσουν στην καταστροφή. Όλοι τους κυνηγούν το (φημισμένο) Αmerican Dream. Αλλά όπως πιστεύουν οι ίδιοι, θα πρέπει να “θυσιαστούν” για να το επιτύχουν. Και με το να θυσιαστούν, εννοούμε να πάρουν υποβοηθήματα-ουσίες για να καταφέρουν να καταξιωθούν.
Η μητέρα, σχεδόν αππομονωμένη από τον εξωτερικό κό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss