Το TikTok περιλαμβάνει κώδικα για την παρακολούθηση των χρηστών του

Από ότι φαίνεται, καθημερινά ανακαλύπτουμε περισσότερους τρόπους που ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν για να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες τους.

Πρόσφατα, το TikTok βρέθηκε αντιμέτωπο με ισχυρισμούς ότι καταγράφει όλα όσα πληκτρολογούν οι χρήστες που χρησιμοποιούν το εντός της εφαρμογής πρόγραμμα περιήγησης στο Internet.
Ο ερευνητής ασφάλειας Felix Krause σε μία ανάρτηση στο προσωπικό του blog αποκάλυψε ότι αν και υπάρχουν πολλές εφαρμογές που τροποποιούν ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας JavaScript, υπάρχει μία εφαρμογή που φαίνεται να είναι η πιο ανησυχητική. Ο Felix Krause ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή του TikTok διαθέτει κώδικα που της επιτρέπει να καταγράφει όσα πληκτρολογούν οι χρήστες του (κάτι γνωστό και ως keylogging) και να παρακολουθεί τις δραστηριότητες τους. 
Το TikTok δεν παρέχει στους χρήστες του τη δυνατότητα να «ανοίγουν» συνδέσμους με τον προεπιλεγμένο browser στην συσκευή τους (ή με το πρόγραμμα περιήγησης που έχουν οι ίδιοι επιλέξει). Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι το TikTok στις συσκευές iOS, έχει την ικανότητα να τροποποιεί σελίδες και να χρησιμοποιεί κώδικα JavaScript για να ανακτά μεταδεδομένα, κάτι που από μόνο του δεν είναι πολύ ανησυχητικό λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν κάνει και πολλά για να «ποσοτικοποιήσει» τη δραστηριότητα των χρηστών του. Παρόλα αυτά, με τη χρήση ενός εργαλείου που έχει αναπτύξει ο ίδιος, ο Felix Krause κατάφερε να ανακαλύψει επιπλέον κώδικα JavaScript που έχει την ικανότητα να καταγράφει οποιαδήποτε εισαγωγή κειμένου και οποιοδήποτε κλικ. Έτσι, όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο εντός της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, ο keylogging κώδικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss