Το YouTube τερματίζει το πείραμα για παροχή της 4K ανάλυσης μόνο σε Premium συνδρομητές

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ορισμένοι χρήστες του YouTube στο Reddit ανακάλυπταν ότι η λέξη “premium” εμφανιζόταν δίπλα στην επιλογή 4K στα βίντεο του YouTube.

Αποδείχθηκε ότι αυτοί οι χρήστες ήταν μέρος μιας μικρής ομάδας όπου το YouTube δοκίμαζε την ιδέα να κλειδώσει τις αναλύσεις 4K και άνω πίσω από την Premium υπηρεσία του.
Η κίνηση αυτή θα εξυπηρετούσε την προσθήκη ενός νέου αποκλειστικού χαρακτηριστικού στο YouTube Premium, το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία του. Η επιθετική προώθηση της συνδρομητικής υπηρεσίας του από το YouTube είναι κάτι που έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, με την πρόταση της Google να ξεχωρίζει για την απουσία διαφημίσεων και τη δυνατότητα download των βίντεό του για offline αναπαραγωγή. Αν τελικά το YouTube προχωρούσε σ’ αυτή την κίνηση, θα αφαιρούσε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό από τους δωρεάν χρήστες που είχαν πρόσβαση στην επιλογή αυτή από τότε που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, πίσω στο μακρινό 2010.

Ευτυχώς φαίνεται ότι το YouTube έχει αλλάξει πορεία ως προς το αρχικό πλάνο του. Σύμφωνα με ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό TeamYouTube στο Twitter, η εταιρεία τερμάτισε το πείραμά της. Για την ώρα το YouTube δεν διευκρινίζει γιατί τερμάτισε το πείραμά του όμως επιβεβαιώνει ότι όλοι οι χρήστες – είτε είναι συνδρομητές Premium είτε όχι – θα πρέπει να έχουν ξανά πρόσβαση στην επιλογή 4K.
Σε ένα πρόσθετο tweet, ο λογαριασμός απάντησε σε έναν Ιάπωνα χρήστη που ρωτούσε για τη διαθεσιμότητα τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss